XI. Jászsági Pálinkamustra és Párlatverseny
A Jászsági Pálinka Lovagrend szervezte, évtizedes hagyományt maga mögött tudó rendezvényt, április 20-án szombaton tartották a Jász Múzeumban.
Az eseményen, a szokások szerint, több pálinkalovagrend tette tiszteletét szerte az országból és vállalt részt a mustrában és a házi fogyasztásra főzött pálinkák megmérettetésében. 35 nevező 160 tételét vizsgáltak a szakértő ítészekből összeállított zsűri asztalok délelőtt, kiválasztva több körben a kategóriák legjobb pálinkáit. A közös ebéd elköltése után, az eredményhirdetést a Lehel Vezér Gimnázium Férfikarának kórus műsora vezette fel, majd Novák István plébános mondott áldást a pálinkára és annak készítőire. A versengő tételek közül 46 kapott arany minősítést, külön ismerték el a kategóriák legjobbjait és megnevezték a Jászság, Jászberény és a Pálinkamustra legjobb pálinkáját.
A kategóriák győztesei
Alma: Oldal Gábor (Palotás – Jona Prince)
Körte: Dankó Péter (Dunaharaszti – Kiffer körte)
Birs: Kovács Róbert (Bácsszőlős-Szerbia – Birsalma)
Cseresznye: Bordás Krisztián (Jászágó – Cseresznye)
Meggy: Szabó Sándor (Jászkisér – Meggy)
Szilva: Nagy Richárd (Gödöllő – Presenta szilva)
Kajszibarack: Muth Pince (Báta – Kajszibarack)
Őszibarack: Hól Mihály (Kiskunfélegyháza – Vadőszibarack)
Szőlő: Kiss László (Ács - Irsai Olivér)
Törköly: Fülöp Tibor (Besenyszög – Törköly)
Bogyós: Tóth Attila (Abasár – Bodza)
Borpárlat, borseprő: Nagy Richárd (Gödöllő – Érlelt porpárlat Olaszrizling)
Jászberény legjobb pálinkája: Lénárt Gábor – Kajszibarack
A Jászság legjobb pálinkája: Limbóczki János (Jászberény – Birsalma)
A legkülönlegesebb pálinka: Tóth Attila (Abasár – bogyós: Tűztövis)
A mustra legjobb pálinkája: Varga László (Ács – törköly: Irsai Olivér törköly)