Tájékoztatás - KSH lakossági adatgyűjtésről

Tájékoztatás - KSH lakossági adatgyűjtésről
2024.02.05.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Jászberény településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre.

Tájékoztatás

lakossági adatgyűjtésekről

A Központi Statisztikai Hivatal Statisztikai Igazgatóság Lakossági Adatfelvételek Főosztályának főosztályvezetőjének 2024. február 1. napján kelt tájékoztatása alapján ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Jászberény településen a hivatal elnöke által 2024-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

 

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

1942 Lakossági utazási szokásai – 2024. április, július, október, 2025. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú

2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2024. április-június

2154 Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2024. február-április

1711 Időmérleg felvétel – 2024. április - 2025. március

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy az összeírói munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Adatszolgáltatóknak lehetőségük van telefonon keresztüli válaszadásra, illetve egyes adatgyűjtések esetében arra kérjük a válaszadókat, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 számú rendelete (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közölni.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon (3-as mellék), illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail-címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

A lakossági adatgyűjtések fontosságára tekintettel kérem és köszönöm a lakosság együttműködését, amellyel hozzájárul a KSH Statisztikai Adatfelvételi Program sikeres végrehajtásához!

Kelt: Jászberény, 2024. február 2.

Baloghné dr. Seres Krisztina

Jászberény Jegyzője

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.