Sajtóreggeli a roomLi-ban

Sajtóreggeli a roomLi-ban
2023.03.17.

A magyar sajtó napját 1990 óta ünnepeljük, minden év március 15-én.

A mai formában, a magyar sajtó napját 1990 óta ünnepeljük, minden év március 15-én. Ezen a napon, 1848-ban kimondták a sajtószabadságot, amiről Petőfi így írt a naplójában: „Ma született a magyar szabadság, mert ma esett le a sajtórul a bilincs…” .

A szabad sajtó pedig azóta létezik, a szabad sajtó mindenről beszámol ami hírértékű, a szabad sajtó közvetít és nem figyelmet irányít!

Évtizedes hagyomány városunkban, a Magyar Sajtó Napja alkalmából szervezett ünnepi összejövetel, amit egy sajtóreggeli formájában, a nemzeti ünnepet megelőző napon tartanak, ahová a tömegtájékoztatásban tevékenykedők mellett, a kulturális területek képviselői is meghívást kapnak.

A mögöttünk hagyott két esztendőben a korlátozások nem tették lehetővé a sajtóreggeli megrendezését, de idén már semmi akadálya nem volt, és ez alkalommal a roomLi - a kreatív pont adta a helyszínt, a lebonyolítást pedig a Jászkerület vette a kezébe. A kulturális cég vezetője, Kovács Péter köszöntötte az egybegyűlteket, akik között a város vezetői is helyet foglaltak, majd a helyi kistermelők portékáiból összeállított harapnivalókból költhette el mindenki a reggelijét.

Az esemény remek alkalom volt a kötetlen találkozásra, jó falatok melletti beszélgetésre és mód pezsgős koccintásra, emelve poharakat a sajtószabadságra.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.