Nem vagy egyedül! Séta a demenciával élőkért.

Nem vagy egyedül! Séta a demenciával élőkért.
2022.09.21.

Az Alzheimer Világnap alkalmából, szeptember 21-én délelőtt, a Promenádon, „Nem vagy egyedül” címmel szervezett sétát a demenciával élőkért, a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény kollektívája.

Az Alzheimer világnap célja, hogy világszerte emlékeztessen a demencia, ezen belül az Alzheimer kór terjedésére, az ebből adódó problémákra és felhívja a figyelmet a betegségre, hiszen a szellemi hanyatlás felismerése, az első lépés a segítség felé.

A programon köszöntőt mondott Budai Lóránt polgármester, majd az egybegyűltek a szociális intézmény lakóinak műsorát láthatták. A Promenád parkját járta körbe a figyelemfelkeltő séta, melynek résztvevői, az Alzheimer Világnap logójával és a „Nem vagy egyedül” jelmondattal díszített zászlót fogtak a kezükben és kitűzőt viseltek. A szervezők, ezzel is szerették volna kifejezni, hogy van segítség, a nehézségek és küzdelmek ellenére, lehetséges teljes életet élni, ahogy ezt a jelmondat megfogalmazza.

Bozóki Jánosné intézményvezető, az eseményt követően elmondta:

Összeállítottak egy Demencia Hátizsákot, ami kölcsönözhető és segítő információs csomagot tartalmaz, szakápolási útmutatókat, gyakorlati tanácsokat, támogató lehetőségeket, a demenciával élők hozzátartozóinak és a laikus érdeklődőknek egyaránt. A Demencia Hátizsák, egy hónapra kölcsönözhető, a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézményben, valamint annak Időskorúak és Demens Személyek Nappali ellátását végző egységében, illetve a Városi Könyvtárban.

Ha demenciával kapcsolatos kérdése volna, vagy segítségre lenne szüksége, kölcsönözze ki bizalommal a Demencia Hátizsákot!

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.