Megkezdődött az új tanév!

Megkezdődött az új tanév!
2019.09.02.

Városunkban már negyedik esztendeje rendeznek  központi tanévnyitó ünnepséget, melyre ebben az esztendőben a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bejárata előtti téren került sor, szeptember 2-án reggel 8 órakor.

 

 

 

 

 

A Jászberényi Tankerületi Központ intézményeiben, közel hat és félezer diák alap- és középfokú képzés keretében kezdi meg tanulmányait a 2019 / 2020-as tanév kezdőnapján.

A kistérség legnagyobb iskolájában tartott központi tanévnyitón, Pesti Péter intézményvezető beszédében arról szólt, hogy a tanulás alapja a sikerélmény, az iskolában szerető, megértő motiváló légkőr veszi körül a diákokat. Az újszerű digitális eszközökkel támogatott pedagógiai módszerek és a hagyományos pedagógiai értékek egyaránt jelen vannak a tanításban, mert csak így lehet igazán sikeres a ma iskolája.

Az iskola tanulóinak hangulatos műsora egyaránt szólt a diákélet nehézségeiről, eredményeiről, örömeiről, bánatairól. Sőt az érkező elsősöknek egy kis tanszer csomaggal is kedveskedtek.

Dr. Szabó Tamás polgármester évnyitó szavaiban hangsúlyozta, hogy a város magáénak érzi az oktatási intézményeket. Éppen ezért, várják a jelzéseket szülőktől, pedagógusoktól, diákoktól és az állami fenntartás mellett az önkormányzat továbbra is segítséget nyújt az intézményeknek épületeik felújításában, új létesítmények megépítésében vagy akár az eszközbeszerzésben.

A polgármester a pedagógusoknak és a tanulóknak egyaránt jó és eredményes munkát kínált és az elsős osztályok osztályfőnökeinek átnyújtotta a város ajándékait.

Koczka Tibor a tagintézmény vezetője a legkisebbekhez az új általános iskolásokhoz szólt. Ígéretet tett, hogy felelősségteljes, féltő gonddal vezetik végig az általános iskolás éveiken a diákjaikat, akik majd még nagyobb célokat tűzhetne ki maguk számára.

Zsemberi Zoltán a tankerület vezetője elmondta, a tanév minden iskolában zökkenőmentesen elindult, a pedagógusállomány hatszáz fő, sikerült valamennyi szakos állást betölteni és így az évet elkezdeni.

A tanévnyitó ünnepély perceit követően a diákok már az osztályfőnökeikkel együtt vonultak fel a tantermeikbe. Az új tanév első órái még ismerkedéssel telnek az elsősök számára hogy azután belevethessék magukat a betűk és számok világába.

 

dsc_0190dsc_0168dsc_0179dsc_0242dsc_0172dsc_0280dsc_0160

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.