Időközi önkormányzati választás lesz

Időközi önkormányzati választás lesz
2022.10.18.

A Jászberény Városi Önkormányzat, október 17-én, hétfőn délután 15 órakor kezdte rendkívüli ülését. A napirenden egyetlen megtárgyalandó előterjesztés szerepelt, amely a testület feloszlatásáról szólt. Ezt végül elfogadták, s azt jelenti, hogy Jászberényben időközi választás lesz.

Teljes létszámban kezdte a testület feloszlatásáról szóló ülését a Jászberény Városi Önkormányzat. Miután egyhangúlag elfogadták a napirendet, az előterjesztők kaptak szót.

Elsőként Balog Donát emelkedett szólásra és megtisztelőnek nevezte az elmúlt 8 évet, amit képviselőként töltött.

- Harcoltunk, küzdöttünk egymással, s mára a közös munka már elmaradt. Ezt a harcot meg kell szüntetni. Ami most zajlik, az pártpolitika. Én ebben nem kívánok részt venni, jó munkát kívánok – mondta és elhagyta a termet.

Nem sokkal később Dobrán Gyula is ezt tette, miután elmondta, hogy nem szeretne a mérleg nyelve lenni az oszlatásról való döntés során.

Ha valaki azt gondolta volna, hogy a két távozást követően gyorsan jön a szavazás, az csalódott. Az elmúlt hetekben – az oszlatás kérdésében – indult vita szinte minden eleme ismét előkerült, s a személyeskedés sem hiányzott egy -egy hozzászólásból. Új információ nem merült fel az előterjesztés kapcsán, így sok értelme nincs a vitában elhangzottak ismertetésének, hiszen azt korábban már többször elmondták egyik vagy másik oldalról is.

Annak ismeretében, hogy a mind a KJE, mind a Fidesz frakció előzetesen támogatta a testület feloszlatásáról szóló előterjesztést, a végeredmény ugyan nem, de a szavazás aránya azért tartogatott meglepetést.

A jegyző olvasta fel a képviselők nevét ABC sorrendben, s nekik kellett igent, nemet vagy tartózkodomot mondani az előterjesztésre.

Így szavaztak

Balogh Béla - igen

Bethlendy Béla – igen

Bobák Zsolt – igen

Bódis Béla - nem

Bohárné Bathó Rozália - nem

Bozsik Ferenc - igen

dr. Gedei József – igen

Nagy András - tartózkodott

Skultéti József - igen

dr. Szabó Tamás - igen

Szatmári Anikó - nem

Tamás Zoltán - tartózkodott

Budai Lóránt - igen

Azaz, az előterjesztést 8 igen, 3 nem és 2 tartózkodás mellett fogadták el. Ez pedig azt jelenti, hogy Jászberényben időközi választást rendeznek, várhatóan a jövő év elején.

Az külön érdekessége a szavazásnak, hogy az előterjesztést benyújtók közül Balog Donát nem szavazott, dr. Gedei József és dr. Szabó Tamás igent, Szatmári Anikó, Bohárné Bathó Rozália nemet mondott, míg Nagy András és Tamás Zoltán tartózkodott. Azaz, csak ketten szavazták meg saját előterjesztésüket…

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.