Végig az országos kéken

Végig az országos kéken
2022.04.04.

Faragó László, sokak számára Laci bácsi, kék túrás, ’70-es, ’80-as, ’90-es években készült fénykép felvételeiből nyílt kiállítás a Lehel Film – Színház galériáján, április első napján.

A tárlat az Országos Kék Túra jegyében született, és anyagának egy részét még Laci bácsi szerkesztette össze, egy hat esztendővel ez előtt rendezett eseményre. Ezt egészítette ki, Patakiné Kocza Anita az program szervezője, fotókkal és mindenféle túrás relikviákkal.

A Végig az országos kéken,  Nagy – Milictől az Írott – kőig című kiállítást, Laci bácsi atyai jó barátja, és túratársa, Mester Árpád tanár úr, személyes hangvételű, egykori túrák emlékét megelevenítő, hangulatos mondatokkal nyitotta meg.

Több korosztály képviselői túráztak együtt Laci bácsival, és járták be még úttörőként az országos kék szakaszait, vagy éppen már főiskolásként az Eisenach –Budapest, négy országon átvezető nemzetközi hegyi túra útvonalát.  Közülük sokan eljöttek a rendezvényre és vidáman fedezték fel a fiatalkori önmagukat a kiállított tablókon, az alkalomra elhozott fekete-fehér papírképeken, vagy éppen a diasorozatokon.

Az este további része is a kék túrázás jegyében telt, a szép számú érdeklődő, az Ércnél maradandóbb… Másfél millió lépés 40 év után című dokumentumfilmet nézhette meg. Ezt követően közönségtalálkozón meséltek a film alkotói, akik a legendás, Másfélmillió lépés kultusz filmsorozatot készítői között is ott gyalogoltak. Emlékeket, sztorikat osztottak meg és a csapat ikonikus vezetője, a nagy hatással bíró, Rockenbauer Pál szellemiségét is megidézték.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.