V. Jász Kolbásztöltő Fesztivál
tradíció - mulatás - pálinka
Böjtelő havának második hétvégéjén, a falusi disznótorok időszakában, a JP Aréna küzdőterén zajlott az Jász Kolbász közösségi esemény kvintesszenciája, a kolbásztöltés, gondtalan mulatozás közepette.
A hozzáértőkből, műkedvelőkből és laikus kóstolókból összeállított zsűrinek nem volt egyszerű dolga, a hatvan tétel frissen töltött és kisütött kolbász értékelésével, a Berva Sörözőben.
Nézték, vizsgáltak a kolbászok küllemet, az esztétikumot, de hát ez esetben nem minden a külső, a belső pedig, csak a megvágás és ízlelés után tárja fel magát. A felszeletelést követő kóstoláson aztán mindenki bevetette az érzékszerveit, kíváncsi volt az illatra, a sokszor mindent eldöntő harmonikus ízekre és szorgalmasan jegyzetelte tapasztalatait és a pontszámokat az értékelő lapokra. A mustra eredményeinek összevetése után, a finomabbnál finomabb kolbászok között, nagyon szoros versenyben, csak árnyalatnyi különbségek döntöttek.
A díjátadó alkalmával számos kategóriában hirdettek eredményt, a legjobbnak járó arany kolbásztöltő vándordíj nyertese és ezzel a legfinomabb kolbász készítőjének a Kolbi barátok csapatát ítélte a zsűri, akik Heves megyéből érkeztek.