Új, bölcsődei épületszárnnyal bővült a Jászberényi Református Egyházközség Gólya Óvodája

Új, bölcsődei épületszárnnyal bővült a Jászberényi Református Egyházközség Gólya Óvodája
2019.09.10.

A tizenkét férőhelyes bölcsőde megépítésének költségeihez az Európai Unió és a magyar állam pályázati támogatása mellett a Jászberény önkormányzata és a Duna melléki Református Egyházkerület járult hozzá. Az intézmény avatóünnepségét szeptember 6 - an pénteken tartották.

A Jászberényi Gólya óvoda apróságai köszöntötték énekükkel a most elkészült bölcsődei épületszárny avatására érkezőket. A tizenkét férőhelyes bölcsőde létrehozásának több mint százmillió forintos költsége előteremtését az összefogás ereje segítette.

A Mező István a Jászberényi Református Egyház lelkipásztora elmondta: már az előző presbitérium tervezte, hogy ide egy bölcsőde szárnyat szeretnének építeni és mostanra valósult meg az elképzelés.

A társadalom minőségének javításához, a megmaradáshoz pedig szükség van a hit erejére, hangoztatta Mező Istvánné a Jászberényi Református Egyházközösség segéd lelkésze.

A bölcsőde épületére valamint a gyerekekre és a dolgozókra Takaró András kért áldást és kijelentette: egy óvoda és bölcsőde arról beszél, hogy van jövőnk. A püspök helyettes kiemelte, hogy a református egyház minden segítséget megad ahhoz, hogy a jászberényi intézmény a továbbiakban is jól működjön

A Református Egyház Zsinat elnökségének köszöntését tolmácsolva Dr. Papp Kornél kiemelte, hogy a be rényi református közösség a rendszerváltozás után hamar, az országban másodikként létrehozta óvodáját, és most a bölcsődelapításban is az elsők között járnak. A kormány támogatásával egy református óvodafejlesztési program indult, ami a bölcsődék létrehozására is kiterjed.

A program helyi sikeréhez az önkormányzat is hozzájárult. Szatmári Antalné alpolgármester szerint, már kicsi kortól nagyon fontos a hittel való megismerkedés, ezért is tartotta személyesen is fontosnak, hogy az óvoda mellett bölcsőde is legyen.

A bölcsőde megépítésére szánt állami és uniós támogatások összege 80 millió forint volt, amihez Jászberény Önkormányzata 30 millió forinttal járult hozzá mindezt a Duna melléki Református egyházkerület további 6,8 millió forinttal egészítette ki.

Az összefogásban rejlő erőt emelte ki a megnyitóra érkező Soltész Miklós államtitkár is és egy bejelentést tett a hívők közössége számára. A magyar kormány 150 millió forinttal támogatja a református templom külső és belső felújítási munkálatait.

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az új épületszárnyat.

A bölcsőde elkészültéért Ferenczné Laska Erika intézményvezető mondott köszönetet mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a létesítmény elkészültéhez.

Az avatóünnepséget követően a résztvevők közösen tekintették meg az új épületrészt ahol hétfőtől már öt kisgyermek elhelyezéséről gondoskodnak, az év elkövetkező honapjaiban pedig folyamatosan érkeznek az újabb és újabb csöppségek.

 

Vissza
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.