Új, bölcsődei épületszárnnyal bővült a Jászberényi Református Egyházközség Gólya Óvodája

Új, bölcsődei épületszárnnyal bővült a Jászberényi Református Egyházközség Gólya Óvodája
2019.09.10.

A tizenkét férőhelyes bölcsőde megépítésének költségeihez az Európai Unió és a magyar állam pályázati támogatása mellett a Jászberény önkormányzata és a Duna melléki Református Egyházkerület járult hozzá. Az intézmény avatóünnepségét szeptember 6 - an pénteken tartották.

A Jászberényi Gólya óvoda apróságai köszöntötték énekükkel a most elkészült bölcsődei épületszárny avatására érkezőket. A tizenkét férőhelyes bölcsőde létrehozásának több mint százmillió forintos költsége előteremtését az összefogás ereje segítette.

A Mező István a Jászberényi Református Egyház lelkipásztora elmondta: már az előző presbitérium tervezte, hogy ide egy bölcsőde szárnyat szeretnének építeni és mostanra valósult meg az elképzelés.

A társadalom minőségének javításához, a megmaradáshoz pedig szükség van a hit erejére, hangoztatta Mező Istvánné a Jászberényi Református Egyházközösség segéd lelkésze.

A bölcsőde épületére valamint a gyerekekre és a dolgozókra Takaró András kért áldást és kijelentette: egy óvoda és bölcsőde arról beszél, hogy van jövőnk. A püspök helyettes kiemelte, hogy a református egyház minden segítséget megad ahhoz, hogy a jászberényi intézmény a továbbiakban is jól működjön

A Református Egyház Zsinat elnökségének köszöntését tolmácsolva Dr. Papp Kornél kiemelte, hogy a be rényi református közösség a rendszerváltozás után hamar, az országban másodikként létrehozta óvodáját, és most a bölcsődelapításban is az elsők között járnak. A kormány támogatásával egy református óvodafejlesztési program indult, ami a bölcsődék létrehozására is kiterjed.

A program helyi sikeréhez az önkormányzat is hozzájárult. Szatmári Antalné alpolgármester szerint, már kicsi kortól nagyon fontos a hittel való megismerkedés, ezért is tartotta személyesen is fontosnak, hogy az óvoda mellett bölcsőde is legyen.

A bölcsőde megépítésére szánt állami és uniós támogatások összege 80 millió forint volt, amihez Jászberény Önkormányzata 30 millió forinttal járult hozzá mindezt a Duna melléki Református egyházkerület további 6,8 millió forinttal egészítette ki.

Az összefogásban rejlő erőt emelte ki a megnyitóra érkező Soltész Miklós államtitkár is és egy bejelentést tett a hívők közössége számára. A magyar kormány 150 millió forinttal támogatja a református templom külső és belső felújítási munkálatait.

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az új épületszárnyat.

A bölcsőde elkészültéért Ferenczné Laska Erika intézményvezető mondott köszönetet mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a létesítmény elkészültéhez.

Az avatóünnepséget követően a résztvevők közösen tekintették meg az új épületrészt ahol hétfőtől már öt kisgyermek elhelyezéséről gondoskodnak, az év elkövetkező honapjaiban pedig folyamatosan érkeznek az újabb és újabb csöppségek.

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.