termelj, művelődj, barátkozz

termelj, művelődj, barátkozz
2023.09.11.

Félszáz éves jubileumát ünnepelte a Jász Kertbarát Klub, szeptember 9-én, szombaton, az Ifjúsági Házban.

A civil szervezet, egyben baráti társaság, már pénteken a tagság által termelt gyümölcsök, termények és az azokból készült befőttek, savanyúságok, lekvárok bemutatójával, illetve kostolóval várta az érdeklődőket, mindezek mellett a klubélet relikviái, oklevelek, fényképek kerültek kiállításra.

A kertbarát közösség szervezésének gondolata, egy zártkerteket összeíró felmérésből indult ki, az akkor működő Hazafias Népfront felvállalta a feladatot, egyben szakmai támogatást is nyújtott és néhány konferenciát követően, 1973 június 15-én, alakult meg a kertbarát klub.

A civil csoport a kezdetektől, két évtizeden át összefogta a helyi gazdákat, a piacra termelt és megszilárdította a szakmai tevékenységét. Az azóta eltelt harminc évben, egy jó közösség kovácsolódott össze és a kertészkedés szeretete mellett, a szervezet tagjai, különböző szabadidős és kulturális programokon is rendszeresen részt vesznek.

Az összetartó baráti közösség, a Jász Kertbarát Klub megalakulásának ötvenedik évfordulóját egy közöségi rendezvénnyel ünnepelte, ahol társ klubok képviselői és az országos szervezetek vezetői voltak jelen, az eseményt Budai Lóránt polgármester is megtisztelte. A Jászsági Hagyományőrző Egylet énekes, zenés műsorral köszöntötte az ünnepeltet, a közösség vezetője Sas István, egy vetített diasorozattal mutatta be a klubélet pillanatait, átadásra kerültek elismerések, illetve bemutattak egy kiadványt, ami a jubileum alkalmából készült. A jóhangulatban elköltött ebédet, a klub két hölgy tagja által, a jeles alkalomra készült torta elfogyasztása édesítette meg és vidám beszélgetésekkel, kvaterkázással tartott a közösségi együttlét tovább.

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.