Tájékoztató gallyazási, fakivágási munkák

Tájékoztató gallyazási, fakivágási munkák
2022.02.17.

A városi Zagyva mentén húzódó fasor megújításával kapcsolatos munkálatok.

Jászberény belterületén, a Városi-Zagyva mentén húzódó, jellemzően szomorúfűz fajú egyedekből álló fasor állapota az elmúlt évek során fokozatosan romlott, ezáltal a fák balesetveszélyessé váltak. Viharos, szeles, csapadékos időjárási körülmények következtében a hatalmas méretű fákról ágak, gallyak törtek le, illetve hasadtak ketté.

Jászberény Városi Önkormányzat a folyópartot övező fasor megújítását tervezi 2022. évben. A fasormegújítás I. üteme a Tulipános gyaloghídtól a Szövetkezet úti hídig terjedő szakaszt foglalja magába, mely tartalmazza az egészséges, illetve kevésbé balesetveszélyes egyedek tehermentesítés céljából szükséges csonkolásos gallyazását, valamint a sérült, illetve balesetveszélyes fák kivágási és tuskózási munkálatainak elvégzését az alábbiak szerint:

 

  • 30 példány gallyazása,
  • 24 egyed kivágása.

 

A munkálatok a Szövetkezet úti híd és a Fahíd közötti partszakasz bal oldalán (a Lehel Filmszínház oldalán) lévő fák gallyazásával kezdődnek 2022. február 18-án, pénteken.

A gallyazási, fakivágási munkák a Zagyva bal oldali szakaszán folytatódnak szakaszosan a Tulipános hídig, majd a jobb oldalon vissza, szintén szakaszosan a Szövetkezet úti hídig.

Jászberény Városi Önkormányzat a kivágott egyedek pótlását vízparti körülményeket kedvelő fafajok telepítésével biztosítja majd a későbbiekben. A pótlás tekintetében a szomorúfűzek képezik majd a telepítendő fák többségét, mert a víz fölé hajló ágaikkal hangulatossá teszik a kiépített sétány összképét. Csekélyebb mennyiségben szerepelnek más, ártéri viszonyokat előnyben részesítő fafajok is, mint például a mézgás éger.

A munkálatok ideje alatt a sétány szakaszos lezárására kerül sor, melyhez kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

 

Jászberény Városi Önkormányzat

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.