Tájékoztatás vendéglátó üzletet üzemeltetők részére

Tájékoztatás vendéglátó üzletet üzemeltetők részére
2024.06.10.

A vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről és a lakosság nyugalmának biztosításával kapcsolatos egyes helyi szabályokról.

Tájékoztatás vendéglátó üzletet üzemeltetők részére

 

Tisztelt Üzemeltető!

A vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről és a lakosság nyugalmának biztosításával kapcsolatos egyes helyi szabályokról szóló 21/2015. (X. 15.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban Önk. rendelet) 4. §-a alapján

a vendéglátó üzletek június 15-től szeptember 15-ig terjedő időszakban a hét minden napján 2 órával tovább tarthatnak nyitva.

 

 

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 6. § (5) bekezdése alapján „a kereskedő az 1. melléklet A) pontja szerinti adatokban bekövetkezett változást haladéktalanul, illetve a nyitvatartási idő hosszabb ideig, de legalább egy hétig fennálló változását az azt megelőző nyolc napon belül köteles bejelenteni a jegyzőnek (…)”.

Fentiekre hivatkozva ezúton kérem a vendéglátó üzletek üzemeltetőit, hogy amennyiben élni kívánnak az önkormányzati rendelet nyújtotta hosszabb nyitvatartási idő lehetőségével a nyári időszakban, úgy a nyitvatartási idő megváltozását feltétlenül jelentsék be.

Az adatváltozás bejelentése kizárólag elektronikus formában, az E-Önkormányzati Portálon (https://ohp.asp.lgov.hu/) elérhető Bejelentés nem üzletköteles termék forgalmazásáról ASP IPAR 006 nyomtatványon keresztül tehető meg.

A nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban segítség az 57/505-798 telefonszámon kérhető.

 

Tájékoztatom továbbá, hogy az Önk. rendelet 6. §-a 2024. május 17-én az alábbiak szerint módosult: „szeszes italt is forgalmazó vendéglátó üzletben nyitvatartási időben hangosító berendezés – a lakosság éjszakai nyugalmának megzavarása nélkül 8:00-24:00 között üzemeltethető”.

 

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

 

Jászberény, 2024. június 7.

 

Tisztelettel:

 

Baloghné Dr. Seres Krisztina

Jászberény Jegyzője

 

A tájékoztató letölthető a mellékelt linkről:

 tajekoztatas-vendeglatoknak-nyari-nyitvatartas-miatt.pdf

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.