Szólt a rock

Szólt a rock
2022.04.01.

Hatalmas rock buli volt március 29-én, egymást követő két alkalommal is, az Ifjúsági Ház színpadán. A „Házhoz megy a Zenede” zenés rock történeti koncert előadásán csápolhattak középiskolás osztályok diákjai.

Rock legendák című interaktív előadássorozat célja, a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni a zene sokszínűségére, ösztönözni a gyermekeket a hangszeren tanulásra, az élőzene és a playback-mentes muzsikálás reményében – fogalmazta meg Bordás József, a banda dobosa és az esemény kiagyalója.

Mert élőzenét hallgatni igen is örömforrás és mai digitalizált világunkban szinte csak koncertek alkalmával adódik lehetőség ebben elmerülni, így szórakozni. Az erre a délelőttre városunkba érkezett országjáró zenetörténeti előadás, a mögöttünk hagyott XX. század, azért sokakban még élénken élő, könnyűzenéjének fejlődését mutatta be. Elindulva a blues születésétől, át a rock and rollon, a beat, soul, pop érintésével, érkeztek a rock különböző irányzataihoz, az abból kinövő zenei stílusokhoz. A narrátorként is közreműködő Bordás József mesélt a zenei világokról, zenekarok jellegzetességeiről, stílusok kialakulásáról, sőt még az ide kapcsolódó öltözködési divatirányzatokról is. Mindezeket aztán zenész társaival (Baricz Gergő (énekes), Nagy Zoltán (gitáros), Megyaszay István (basszusgitáros)) legendás külföldi és magyar előadók dalaival meg is idézték, természetesen parádés élő koncert zenével. Szóltak, többek között, a Rolling Stones, Pink Floyd, Deep Purple, Queen, AC/DC, de Omega, Illés, Hobó, Edda, sőt Tankcsapda legismertebb sláger számai. A műsor alatt a háttérben korabeli fotók, videó részletek illusztrálták az elhangzó dallamokat. Kitörő lelkesedéssel fogadták a diákok a remek hangulatú koncertet, mely zárásképpen egy magyar rock egyveleggel nagyot dobot a hangulaton.

A programhoz kapcsolódva, az esemény végén, egy hangszerkiállítás keretében, a lehetősége volt a közönségnek kipróbálni az elektromos gitárokat, zongorát, dobokat is.

Varázslatos élmény volt ez az óra a rock zenevilágában és remélhetőleg hasznos ismeretekkel lett gazdagabb a hallgatóság.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.