Szárazkolbász megmérettetés

Szárazkolbász megmérettetés
2024.02.13.

A VII. Jász Kolbásztöltő Fesztivál előestéjén, annak nyitányaként, afféle félvezetésképpen, február 9-én, szárazkolbászok mérettetek meg, sertés és vad kategóriában, a Berva Sörözőben.

Összeált ismét a szakértő zsűri, és az elmúlt hetekben szerte az országból érkezett kolbászokat kóstolta majd értékelte, hogy kiderítse melyik a legjobb házi készítmény.

A szárazkolbász egy bonyolultabb termék, a hozzávalók többnyire ugyanazok, de a receptúra minden készítőnél más és más, és ez adja az egyediséget, az ízt, az illatot, a színvilágot, ami semmihez sem hasonlítható. A szárazkolbászok elkészítése bonyolultabb, mint sütnivaló társaiké, hiszen sok múlik azon, mi történik a gyártás, érlelés során, hiszen, ezek a kolbászok hosszú hónapokon át készülnek, míg elérik a tökéletes állapotukat. A folyamatnak temérdek titka, különlegessége, nehézsége van, a lényeg, hogy íze, zamata legyen, de egyik fűszer se domináljon túlzottan.

A jó kolbásznak nincs receptje, csak keletje, hallhatuk felmenőiktől, de mi a jó száraz kolbász titka? Különféle ízek, receptek, de még inkább eltérő vélemények sokaságára érkezik a pofonegyszerű válaszul, a FINOM!

Na a Bervában is így választottak és ez lett az eredmény:

Sertés kategória:

1. Görbe Tibor Jászberény

2. Varga Sándor Cegléd

3. Jákus László Jászfényszaru

Vad kategória:

1. Görbe Tibor Jászberény

2. Boroznaki Zoltán Jászberény

3. Boros Attila Besenyszög

 

duka

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.