Ragyogj kéken!

Ragyogj kéken!
2023.04.05.

Március utolsó napjának délelőttjén, a kéken ragyogó ég alatt, figyelemfelhívó eseményre gyülekeztek az érintettek és érdeklődők a Conselve parkban, ahol a már ilyenkor hagyományos, Séta az autizmussal élőkért programot rendezték.

Információhiány és előítéletek övezik az autizmust, még mindig, pedig nem betegség, hanem állapot. Olyan mentális állapot, ami része az autista emberek speciális világszemlélésének, egyéniségének, ami egész életükön át elkíséri őket és egy különleges életformát eredményez. Világszerte kék szín jelzi az autizmus április másodikai világnapját, erre szólít fel szlogenje is Ragyogj kékben!

Ennek és az elfogadásnak jegyében szervezték meg a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátásának dolgozói a demonstrációt melyhez érintett intézmények, szervezetek, közösségek, valamint iskolák és óvodák is szépszámmal csatlakoztak.

Városunk polgármestere Budai Lóránt és a szervező szociális intézmény vezetője Bozóki Jánosné mondott köszöntő szavakat, melyekbe hangsúlyozták az elfogadás fontosságát a mindennapokban.

Ezek után az egybegyűltek, a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény lakóinak és dolgozóinak közös zenés, táncos műsorát, és a Szent István Körúti EGYMI diákjainak előadását láthatták, majd elindultak a város főterét körbejáró figyelemfelhívó sétára. Amerre elhaladtak, hirdető táblákon és kirakatokban, a programhoz kapcsolódó rajz pályázatra érkezett alkotásokat lehetet szemlélni, melyek témája az elfogadás, barátság voltak, és szinte valamennyit kék színekkel készítették.

A kék szín sok mindent jelenthet, a szabadságtól a bánatig, esetünkben az autizmus létére és elfogadására hívta fel a figyelmet, mint ahogy a világnapot megelőző rendezvény is.

dsc_0201dsc_0236dsc_0256

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.