Néprajzi fotóalbumot készítettek

Néprajzi fotóalbumot készítettek
2022.10.18.

Fényösvény hagyaték címmel, néprajzi fotóalbumot állított össze Kocsán László és Váradi Levente, akik a néptánc világában, a hagyományok megőrzésében, annak dokumentálásában sok éve működnek és október 12-én mutatták be azt először a JNE székházában.

Fényösvény hagyaték címmel, néprajzi fotóalbumot állított össze Kocsán László és Váradi Levente, akik a néptánc világában, a hagyományok megőrzésében, annak dokumentálásában sok éve működnek.

Összesen száz kép került a kötetbe, amit Váradi Levente fotográfus szeme válogatott össze, nagyrészben Kocsán László az elmúlt évtizedekben készített felvételeiből, hozzátéve saját fényképeit a közelmúlt esztendeiből.

A fotóalbum a Fényösvény hagyaték címet kapta, ami az alkotók által taposott ösvény, ezen vezetik négy tájegységen, a Jászságban, Erdélybe és Gyimesbe, valamint Moldvában, a kötetet lapozgatókat.

A fényképek alá nem került magyarázó szöveg, aki nézegeti e színes felvételeket lássa, hogy ezek időtlen értékek és érezze magában azt, amit mond neki egy-egy kép. A tartalomjegyzékben egyébként megtalálhatók a források, a fotók készítésének helyszínei.

A néprajzi fotóalbum gondolata Kocsán László fejében született, aki elmondta pillanatokat örökített meg jó harminc esztendőn át, dokumentarista jelleggel a zenészekről, táncosokról, éppen ott ahol, ahogy éppen sikerült. Minden kép nagyon kedves számára, sok az emlék azokról, akik már nincsenek közöttünk és számos fotó ki maradt a kötetből, ami az Országos Néptánc Baráti Kör Egyesület kiadásában jelent meg.

Aki szeretné fellapozni a Fényösvény hagyaték néprajzi fotóalbumot, keresse meg bizalommal Kocsán Lászlót vagy a KultUdvar oldalát a közösségi médiában, üzenjen és kérését teljesíti.

dsc_0935dsc_0939

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.