Nem hagyják magukra az embereket az Electrolux leépítésénél!

Nem hagyják magukra az embereket az Electrolux leépítésénél!
2019.09.13.

Felfüggesztették a képviselő-testület rendes, nyílt ülését szeptember 11-én, szerdán Jászberényben. A városházára érkezett ugyanis Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, akik az Electrolux nyolcszáz dolgozót érintő csoportos létszámleépítése kapcsán egyeztettek dr. Szabó Tamás polgármesterrel és Gönczy Sándorral, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatójával.

A pénzügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy a munkaügyi hivatal már felmérte, milyen munkaerő szükséglet van Jászberényben. Eddig tizennégy cég 920 fős állásigényt jelentett be. Palkovics László miniszter hangsúlyozta, hogy növekszik a magyar gazdaság, ami bizakodásra adhat okot az érintett munkavállalóknak a mielőbbi elhelyezkedésre. Kiemelte az átképzések, az oktatás fontosságát, ami segíti ezt a folyamatot.

Dr. Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy a dolgozók érdekein túl tárgyaltak a beszállítói kör helyzetéről, valamint a város gazdálkodását, adóbevételét érintő kérdésekről is. Hozzátette A megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Varga Mihály bejelentette, hogy a kormány nem hagyja magára az embereket. Átképzéssel, munkaerő közvetítéssel és különböző munkaerő piaci programokkal azonnali segítséget biztosítanak ahhoz, hogy az emberek az idő előre haladtával el tudjanak helyezkedni.

Mint mondta: a Jászság és Jászberény gazdasága erős, Jászberényben több mint háromezer vállalkozás működik, így tehát jó esélyt látnak arra, hogy összehangolt intézkedéssorozattal, a kormány, az önkormányzat és a cég együttműködésével kezelni tudják az előállt helyzetet.

Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be Jászberényben, hogy a kormány segíti az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalóit.

, hogy a felmerült kérdésekre biztató jövőképet tudtak felvázolni.

Mint arról korábban beszámoltunk a Pénzügyminisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal pedig a leépítés bejelentése után azonnal vizsgálatot indított, hogy a cég a csoportos létszámleépítésre vonatkozó jogszabályi kötelezettségek szerint járt-e el.

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.