Művészjelöltek fellépése

Művészjelöltek fellépése
2024.04.30.

A Palotásy János Zeneiskola zenei pályán továbbtanuló - és egykori növendékei, hét tehetséges fiatal muzsikált és adott komolyzenei élményt április 23-án, a Déryné Rendezvényház nagytermében, a hangszeres zeneművészetet kedvelő közönségnek.

A Palotásy János Zeneiskola igazgatója, dr. Réz Lóránt köszöntötte a megjelenteket, valamint a fellépőket. Elmondta nagy öröm számára és tanártársainak, hogy újra láthatják és hallhatják azoknak a növendékeknek a játékát, akiket még néhány esztendeje az intézményben oktattak. Az egykori növendékek időközben olyan elhatározásra jutottak, hogy a zenei pályát választják és zeneművészeti szakközépiskolába, vagy éppen már a Zeneakadémián tanulnak. Ez pedig egy óriási döntés, ha valaki életét teszi rá a zenei pályára, és nemcsak a muzsikusnak nagy megmérettetés, mert mindez egy igazi csapatmunkát igényel. Hiszen kell hozzá egy jól felkészül, lelkiismeretes oktató, támogató család, hogy valakiből tényleg igazi muzsikus legyen – jelentette ki dr. Réz Lóránt.

A műsorban egymást váltva léptek színre a fiatal művészek. Zongorán adott elő zenedarabokat szólóban Agócs Mónika és Kim Naomi, hegedűn Kiss Viktória. Nagy Alexander Zoltán oboa játékát Puskás Adrienn kísérte zongorán, Kiss Tamara cselló muzsikájának kísérője dr. Réz Lóránt volt, zongorán. Teleki Gábor csellón előadott darabját Burai Zsolt kísérte zongorán, majd Zsolt hegedűdarabját iskolatársa Souhei Yamagami kísérte zongorán.

Élmény volt a tehetséges fiatal muzsikusok igényes műsora, még bizonyosan találkozunk velük a zeneművészet ösvényein.

DG

 

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.