Mozgással zárták az évet

Mozgással zárták az évet
2023.12.31.

Néhány nappal az esztendő vége előtt, december 29-én, Óévbúcsúztató Sportnap eseményei zajlottak a Bercsényi Sportcsarnokban, az önkormányzat Sport Munkacsoportja szervezésében.

Kora délelőtt, a meghívásos labdarúgó torna mérkőzéseit játszották a vállalkozók, az önkormányzat, a tűzoltók és a pedagógusok, „válogatott” csapatai. A négyes tornát, ez alkalommal, a vállalkozók különítménye nyerte.

A délutánban, kisiskolás csapatok, játékos sportvetélkedő feladatainak teljesítésével, sorversenyek sorozatában, versengtek a helyezésekért. A tréfás, ügyességi próbákkal tarkított inalást, holtversenyben a Bercsényi és a Szent István összeállítása nyerte.

A folytatásban a családoké volt a főszerep, három fő alkotott egy csapatot, hol a szülök a gyerekekkel, hol éppen a gyerekek álltak össze, a megmérettetésen való részvételre. A sportos program közös bemelegítéssel kezdődött, majd különböző állomások ügyességi, gyorsasági feladatait kellett minél rövidebb idő alatt teljesíteni, így összemérve tudásukat. Az eredmények összesítése után alakult ki a sorrend, de minden teljesítő győztes volt és ajándékcsomagot is kapott, a legjobbak jó nagyokat. A vidám próbatételt Tóthék nyerték, a Nagy család és Szabó Lizáék formációja előtt.

Időközben a legek versenyei is lezajlottak, ahol kiderült ki a leggyorsabb, legügyesebb, legerősebb az adott versenyszámban, a győztesek jutalmai szintén ajándékcsomagok voltak. Leggyorsabban futott a lányoknál és nőknél, Szabó Szofi és Szabó Liza, a fiúknál és férfiaknál, Boldizsár Csaba és Földi Ferenc. Legügyesebben ütötte a jégkorongot Budai Kincső és Litkeiné Mukri Ágnes valamint Lakatos Nándor és Nagy József. Legerősebbnek bizonyult, mert legtovább tartotta a kettlebellt Szöllősi Boglárka és Horváth Gábor

Az Óévbúcsúztató Sportnap nem csak a sportról, a testi jóllétünkről, hanem a közösségről is szólt, hiszen mentális gazdagságunk egyik alapköve a közösséghez tartozás érzése. A kipirult, mosolygós arcok mutatták, élménydús délutánt tudhatott maga mögött, aki eljött.

DG

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.