Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a mentősök

Modern mentéstechnikai eszközöket kaptak a mentősök
2019.09.26.

A városunk önkormányzata, szeptember 25-én szerdán, ebben az évben már a második alkalommal adományozott a modern mentéstechnikai eszközöket az Országos Mentőszolgálat Jászberényi Állomásának.

Dr. Szabó Tamás, polgármester a város nevében ezúttal közel 1,8 millió forint értékben, két betegőrző monitort és egy professzionális véroxigénszint mérő, pulzoximéter eszközt adott át a mentőállomásnak. A városvezető kiemelte: két alapfeltétele van annak, hogy a mentősök magas színvonalú, szakszerű munkát végezzenek. Az egyik az a szakmai tudás, amivel a jászberényi mentősök rendelkeznek, a másik pedig a felszereltség.

A két monitor Jászberény és a Jászság betegeinek magasabb szintű, biztonságosabb ellátását szolgálja. Pócs Márton, a jászberényi mentőállomás vezetője a bajtársak nevében köszönetét fejezte ki az új, modern eszközök beszerzéséért. Az eseményen azt is megtudtuk: az adományozással a megyében egyedülálló módon valósult meg Jászberényben, hogy a mentőszolgálat minden mentőautója immár a legmodernebb betegőrző monitorral van felszerelve.

p6a5264gb 2

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.