Megújult a fahíd

Megújult a fahíd
2024.07.10.

Május közepén zárták le felújítás miatt a fahidat, július 5-én, már ismét használhatták a piacra járók, és hivatalos műszaki átadás-átvételét július 10-én tartották.

A jászberényi gyalogos és kerékpáros forgalom egyik legfontosabb helyszíne a fahíd, amely összeköti a városközpontot a piaccal. Jászberény Városi Önkormányzat vállalkozási szerződést kötött a JOCI-FA Kft-vel a városi
fahíd alábbiak szerinti felújítására:

- járófelület burkolatcsere – WPC burkolat,

- a híd korhadt részeinek cseréje,- csiszolás, festés,

- lépcső felújítás,

- új korlát építése a piac felőli oldalon.

449400884_1727020874796858_6520372069780579644_n-crop

A munkálatok 2024. május 13-tól indultak és a vállalkozó június végére készre jelentette a munkát. Megkezdődött a műszaki átadás-átvétel és július elejére már olyan állapotban volt a híd, hogy július 5-én, pénteken biztonságosan át tudtuk adni a lakosok részére. Apróbb hibák voltak még, melyeket most megnéztünk és rendben találtunk. Így a műszaki átadás-átvételt a mai nappal le tudjuk zárni. A kivitelezést bruttó 13 millió forintért végezte el a vállalkozó – mondta Bató Andrea, a Városfejlesztési Osztály vezetője.

Budai Lóránt polgármester a beruházás kapcsán kiemelte, hogy kisebbfajta kerítés épült a híd piac felőli oldalán, amelyre azért volt szükség, mert láttuk, hallottuk, hogy a piactér területén nem mindig rendezettek az állapotok.  Azt gondoltuk, hogy ezzel a megoldással rendezettebbé tesszük a környéket.

– Szeretném ezúton is megköszönni a lakosság türelmét, hogy a szabályokat majdnem maradéktalanul betartva kivárták, hogy a híd felújítása elkészüljön. Ez a felújtás annak a koncepciónak a része, amelybe beletartozott a Kőhíd és a rokokó szobrok megújítása is. Igyekszünk megtalálni azokat a pontokat a városban, amelyek felújításra várnak, melyeket sokan használnak és szeretnek.  Bízom benne, hogy ezt a munkát tudjuk majd folytatni. Vannak még ötleteink, terveink, s ha nagy csodákat nem is tudunk ígérni, ezen az úton szeretnénk tovább haladni – mondta a fahíd műszaki átadás-átvételén Jászberény polgármestere.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.