Megnyitották az új tanévet a Jászberényi Campuson

Megnyitották az új tanévet a Jászberényi Campuson
2022.09.15.

A Jászberényi Ferences Templomban, szeptember 9-én, pénteken délután tartotta a tanévnyitó ünnepi szenátusülését az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusa.

Az ünnepi szentmise során dr. Novák István, az egyetem delegált általános rektorhelyettese köszöntötte a hallgatókat és a campus oktatóit, dolgozóit. Elmondta, hogy a jászberényi egyetemi oktatás megmaradásáért nagyon sokan dolgoztak, s ennek eredménye, hogy az új tanévet megnyithatják a Jászberényi Campuson. Kiemelte a Szentlélek szerepét ebben, s azt, hogy a lélek ad értelmet is az embereknek. A Jóisten áldásával sikeres tanévet kívánt a campus minden hallgatójának, oktatójának és dolgozójának. Felhívta a figyelmet arra, hogy semmi sem örök. A boldogság, a szerencse, a balszerencse, a jó és a rossz is elmúlik. A boldogságot és a jót óvni kell, a balszerencsét és rosszat pedig kerülni. Ám minden fordulhat jóra, jobbra, de rosszra, rosszabbra is.

Az ünnepélyes ülésen – a hagyományoknak megfelelően – Budai Lóránt polgármester városi polgárrá fogadta az elsőéveseket és átadta számukra a város kulcsát.

Ezúttal is adtak át kitüntetéseket, elismeréseket a tanévnyitón azoknak, akik több évtizeddel ezelőtt vették át diplomájukat az egykori Tanítóképző Főiskolán.

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.