Magyar Művészeti Akadémia Festészeti-díját kapta Palkó Tibor festőművész

Magyar Művészeti Akadémia Festészeti-díját kapta Palkó Tibor festőművész
2019.10.24.

A Magyar Festészet Napja, október 18, Szent Lukács névnapja, aki évszázadok óta a festészet védőszentje. Tizennyolcadik alkalommal ez a nap a fény, a szín, a formák és ritmusok, az élő hazai festészet ünnepe, melynek idén Óbudai Múzeum adta fő helyszínét.

Az immáron több napos rendezvénysorozat a Magyar Festészet Napja Alapítvány jóvoltából Verebes György festőművész vezetésével az egész országot átszövő, az országhatárt is átlépő, a Magyar Művészeti Akadémia támogatását évek óta élvező művészeti fesztivál.

Az események fókuszában idén az Élő magyar festészet című nagykiállítás áll, amely a kortárs magyar festészetet három generáció tükrében mutatja be. A központi kiállításon évről évre értékes szakmai díjak kerülnek odaítélésre, melyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (doyenek életműdíja, fiatal generáció Maticska Jenő-díja), valamint a Magyar Művészeti Akadémia (középgeneráció díja) adományoz.

Utóbbit, az MMA Képzőművészeti Tagozatának szakmai különdíját az idei évben Palkó Tibor Munkácsy- díjas festőművész nyerte el. A díjat Gaál József Munkácsy-díjas festőművész adta át

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.