Közvilágítás a Neszűrbe, új élmény elemek a játszótereken

Közvilágítás a Neszűrbe, új élmény elemek a játszótereken
2023.12.13.

Az év végéhez közeledve, az erre az esztendőre tervezett fejlesztések, beruházások is elkészülnek, december 12-én, délelőtt, két ilyen projekt, műszaki átadása – átvételére történt meg, a kivitelezők, a városvezetés és hivatal képviselőinek jelenlétében.

Az első helyszín, Jászberény külterületén, a Neszűr dűlőútjainak egyik olyan keresztező pontján volt, ahol a térségben elvégzett, közvilágitás kiépítés és fejlesztés eleme került kivitelezésre. A Városgazdálkodási Osztály vezetője, Bató Andrea foglalta össze az elvégzett munkálatokat.

2022-ben célként fogalmazódott meg, hogy a Neszűrben, a keresztdűlők környékén közvilágítást épít ki az önkormányzat. Mivel területen meglévő karókon közvilágítási szál nem volt, először egy tervezési szakasz előzte meg a beruházást. Ennek során egy cég megtervezte a közvilágítási szál kivitelezését, az egész Neszűr területére, illetve a dűlőutak kereszteződéseiben a 24 db ledes lámpatest felhelyezésének mikéntjét. Ezt követően az ÉMÁSZ Hálózati Kft. engedélyét is megszerezték és elindult a beszerzési eljárás, melyben a Fény Service Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot és kezdte meg a kivitelezési munkákat. A meglévő oszlopokra, kiépült a közvilágítási szál, az egész Neszűr területén és a 24 db lámpa is felhelyezésre került, a csomópontokon túl, a dűlök elejére és végére is. A műszaki átadás – átvétel, december második hetében elkezdődött, éjjelente már világítanak a lámpák és már csak a hivatalos használatbevételi engedély kiadása szükséges.

A körzet önkormányzati képviselője, Bozsik Ferenc elmondta: egy régi adósság végére került pont és ez 19 millióba került a városnak. Ugyan nem tűnhet soknak, a 24 lámpa ekkora területen, de ezt ahhoz képest kell nézzük, hogy eddig egyáltalán nem volt világítás. Valamint a kiépítés, lefedettség lehetőséget ad az esetleges további bővítésre is.

Budai Lóránt polgármester hozzátette, a Neszűrben az elmúlt évtizedek elmaradását nem lehet rögvest rendezni, de fontos lépést tettek afelé, hogy változás induljon el a külterületen. Jelenleg kamera rendszer telepítése van folyamatban és vannak még tervek a tarsolyban.

Második helyszínnek, a Szent László utca 8 – 16. lakótömb mögötti játszótér következett, ahol ismét Bathó Andrea osztályvezető ismertette a tudnivalókat.

Az előző esztendőben, 2022-ben, inkább a játszóterek biztonságossá tétele történt meg, új kerítések épültek, a növényzet karbantartását végezték. 2023-ban már játszóterek bővítésére, fejlesztésére koncentráltak. Több mint 14 milliós keretből, a JVV Nzrt. közreműködésével újult meg hat játszótér és bővült új játékelemekkel. A Szent László utcai társasház mögötti nagy játszótéren hat új eszköz, rugós és fészek hinta, libikóka, vármászóka csúszdákkal, illetve ivókút került telepítésre. Fejlesztések történet még városszerte, a Szent István körúton, a Fáy András, Komáromi József, Gorjánc Ignác utcákban található játszótereken. A Szövetkezet út 8. mögötti nagyobb helyszínen, térburkolat került kialakításra, és még ebben az esztendőben a Mária és a Kárpát utcában is megvalósítják a tervezett fejlesztéseket.

Balogh Béla alpolgármester szerint, az ilyen irányú fejlesztésekre van lakossági igény és ezért is végzik mindezeket programszerűen. Az eljövő esztendőben is próbálják folytatni a megújítást, korszerűsítést, hogy kulturált körülményeket tudjanak biztosítani a gyerekek szórakozásához és ehhez, jövőre, nagyságrendileg, hasonló keretösszeg áll majd rendelkezésre.

DG

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.