Könyvtári Minőségi Díjat nyert el a Városi Könyvtár

Könyvtári Minőségi Díjat nyert el a Városi Könyvtár
2022.08.25.

A Kulturális Minisztérium és a Könyvtári Intézet ajánlása alapján dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár javaslatára 2022-ben a Jászberényi Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat. Erről az intézmény vezetője Kovács Péter informálta a média képviselőit.

A Könyvtári Minőségi Díjra pályázó intézmények feladata, két innováció bemutatása volt.  Előnyben részesült az a pályázó, melynek legalább egy innovációja a nemzet és szakmapolitikai célokat támogatta, azaz családtámogató, vagy könyvtár és olvasáskultúra népszerűsítő volt. A rangos elismerést évente csak egy, már Minősített Könyvtári Címmel rendelkező bibliotéka nyerheti el pályázat útján.

A díj elnyerése egy kiváló könyvtári munkatársi gárda érdeme. Átadása ünnepség keretében, várhatóan a Magyar Kultúra Napján lesz – tudatta az intézményvezető.

A Jászberényi Városi Könyvtár kollektívája több elismerést is kapott, elnyert az elmúlt években, köztük 2018-ban a Minősített Könyvtár Címet. Miniszteri elismerésben részesült az IOAA felkészítő tábor szervezéséért, 2019-ben. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtári Szekció 2020-ban Vándorbagoly díjat adományozott az intézménynek.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.