Kiemelkedően a környezetvédelem ügyéért

Kiemelkedően a környezetvédelem ügyéért
2022.06.10.

Az ENSZ 1972. június 5-én Stockholmban megrendezett, Ember és bioszféra című környezetvédelmi világkonferencia emlékére tartják a Környezetvédelmi Világnapot. Ez alkalomból, 2019-től, városunk önkormányzata Jászberény Város Környezetvédelméért díjat adományoz.

A városháza dísztermében június 7-én délután, az idei esztendő kitüntetettjeit köszöntötték, akik ünnepélyes külsőségekkel színezett eseményen vehették át díjaikat, Budai Lóránt polgármestertől.

A környezetvédelem ügyében végzett kimagasló munkáját ismerték el a díjjal, Sárközy Csabáné Béres Krisztinának, aki aktívan részt vesz a város környezetének megóvásában, tevékenysége jelentős hatással van a környezetvédelemre. Megalakította A jászberényi szemétszedők önkéntes csoportját és évente több alkalommal szervez szemétgyűjtési akciókat. A Neszűr kiemelt szerepet kapott karitatív tevékenységének végzésében, ahol kísérő programokat szervez a helyi lakosok körében, megszólítva a gyerekeket is. Figyelmet szentel az állatok védelmének és jótékonysági tevékenységekkel is foglalkozik. Munkája eredményeként városrészek tisztulnak meg, külterületek egyes darabjain csökkenek a szemetes területek.

A környezettudatosságra nevelés területén végzett sok évtizedes tevékenységét ismerték el az Állat- és Növénykert dolgozóinak. A díjat a Sárközi Tamás igazgató és helyettese Kovács Ágnes vették át. A Jászberényi Állat- és Növénykert országos elismerést szerzett a környezeti nevelés és szemléletformálás területén.  Elsődleges céljuk az élő állatok bemutatására épülő környezeti és fenntarthatóságra nevelés, valamint a természeti értékek védelme. A nemzetközi viszonylatban veszélyeztetett és segítségre szoruló állatfajok védelme mellett, rendkívül fontosnak tartják a hazai vadonélő állat- és növényvilág megőrzését. Ennek érdekében részt vesznek élőhelyvédelmi tevékenységekben, természetvédelmi kutatásokban. Elhivatottak a természeti értékek védelme iránt, és éppen ezért részt vesznek a veszélyeztetett fajok védelmét segítő programokban. Zoo pedagógiai tevékenységeikben kiemelt helyen kezelik a környezet és természetvédelmi oktatást. Az állatkert, mint szervezet, és az ott dolgozók, mint kollektíva, évtizedek óta a napi munkavégzés során, környezettudatosságra és a természet szeretetére való nevelést tekintik prioritásnak.

Az esemény könnyűzenei énekes műsorral és pezsgős koccintással kísért állófogadással zárult.

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.