Játékos ismeretterjesztés a Madarak- és fák napján

Játékos ismeretterjesztés a Madarak- és fák napján
2022.05.12.

Jászberény Város Óvodai Intézménye Tavaszváró programsorozata elemeként a Madarak és fák napja alkalmából, május 10-én, kedden délelőtt a Margit-szigetre invitálta az ovisokat.

Benécs Ágnes óvodapedagógus szervezésében különböző, a környezetvédelemhez, természetismerethez kapcsolódó játékos feladatokat kellett megoldaniuk a város óvodáiból érkező gyermekcsoportoknak. A mozgásos és gondolkodásra ösztönző játékok elsősorban a tollas élővilág egyedire fókuszáltak. Madaras kirakó, toll, odú és fészek felismerő logikai játékok, a madarakhoz köthető népi játékok szerepeltek a repertoárban, amelyeket a gyerekek nagy örömmel és már meglepően széles ismeretanyag birtokában végeztek.

Az évről évre visszatérő program mellett, a városi óvodai intézmény napi szinten beépíti a nevelésbe a környezetvédelem és a fenntarthatóság fogalomkörét. – Ahhoz, hogy a környezeti és természeti értékeinket meg tudjuk őrizni a jövő generáció számára, formálnunk kell gyermekeink szemléletét, meg kell tanítanunk őket az állatok védelmére, a róluk való gondoskodásra. Mindezen értékek és feladatok napi szinten jelen vannak az óvodai életben a tevékenységek során, illetve a közös séták, kirándulások alkalmával – fejtette ki Benécs Ágnes

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.