Improvizatív kortárs zene

Improvizatív kortárs zene
2022.11.20.

Folytatódott a Filharmónia Magyarország ifjúsági bérletsorozata a Zeneóra, melyen ez alkalommal, Jazz? Ez gyerekjáték! címmel, az Oláh Dezső Trió muzsikált, az Ifjúsági Ház színpadán, november 17-én, délelőtt.

A Zeneóra, az ifjúságnak szóló koncert előadásainak elsődleges célja, hogy az iskolásokat bevezesse a komolyzene világába. Az idei évad első műsorán, most mégis a jazz, az improvizáció volt a téma. Három, egymást követő fellépésen lehettek részesei, különböző általános és középiskolák diákjai, a jazz berkeiben igen ismert trió, interaktív programjának, melynek során főként improvizációkat hallhattak. Az előadás oktató jellegű volt, a repertoár népdal feldolgozáskákból, újra értelmezett klasszikus jazz standardokből, és saját kompozíciókból állt össze. Oláh Dezső, az együttes alapító névadója, fiatal jazz-zeneszerző és zongoraművész, aki közel két évtizede hozta létre a formációt, ami hármas felállását, jazz hősök, példaképek ihlették. A zenekar további tagjai nemzetközileg elismert muzsikusok, Peczek-Lakatos András, dobos és Oláh Peter, aki nagybőgőn és basszusgitáron játszott. A trió, a jazz zene szépségeivel ismertette meg a fiatalokat, élményt nyújtva nekik, hogy szeressék meg ezeket a dallamokat. Megpróbálták bevonni őket az előadás sodrába, bepillantást adva a modern jazz és az improvizálás világába.

A közönség nem a jazz műfaj megszokott generációja volt ugyan, mégis ragyogóan összetartottak a zenekarral és derűsen fogadták a hasznos ismeretanyagot, amit játékosan megtanulhattak, a kreatív zeneművészektől.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.