Ideiglenes helyen a piac

Ideiglenes helyen a piac
2019.06.27.

A közbeszerzési eljárás sikeres volt, így a jászberényi városi piac régóta várt és remélt átépítése június 24-én elkezdődött. Szombaton délután két órakor a piac bezárt a jelenlegi helyén, a következő, június 25-ei, rendes keddi piacnapon pedig már az ideiglenes helyein nyit meg. A csarnok és az az melletti kerítésen belüli rész tizenegy hónapig építési terület lesz.

A munkálatok megkezdésének feltétele, hogy az építési területet június 24-én, hétfőn a kivitelező – a Jászberényi gyökerű Nagy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft –, szakemberei birtokba vehessék. Ezért is volt szükséges a piac gyors, hétvégi áttelepítése az ideiglenes helyére.

A piac eladói már mind tisztában vannak az ideiglenes helyeikkel, csak nekünk vásárlóknak kell megszoknunk az új körülményeket. 

A városvezetés igyekszik zökkenőmentessé tenni az átállást, és a közel egy évig tartó ideiglenes helyszíneken való kereskedést mind a vásárlók, mind az eladók részére. Ha szűkösebben is, de mindenkinek meg lesz a helye a továbbiakban is.

Az árusok költözésének menetrendjét térkép és részletes rajzos tájékoztató anyag segítette a JVV Nonprofit Zrt részéről. A szervezők arra törekedtek, hogy a lehető legközelebb helyezzék el megszokott helyüktől az árusok asztalait.

A virág- és palántaárusok a régi helyüktől nem messze, de a Zagyva túloldalán, a mozi előtti téren kapnak helyet. A Jász Piactér Egyesület és az őstermelők többsége a pergola alatt, a csarnok felé, illetve a csarnok mellett kapnak helyet.

A Szövetkezet utca 7 előtti parkoló – az egykori Electrolux játszótér –, helyén két sátor került felállításra. Az egyikben 42 asztalon árulnak, a másikban pedig a hűtőpultot igénylő tej és húsárukat találják a vásárlók 33 asztallal és négy pulttal. A Szövetkezet utca sarkán, a parkoló végében két faházat is elhelyeztek. Az iparcikk árusoknak utánfutóról vagy egy hosszú, 38 méteres asztalról lesz lehetőségük árusítani a csarnok Kossuth Lajos utcai oldala előtt a parkolóban.

Mindezek elsőre elég bonyolultan hangzanak, de egy bejárással mindenki tiszta képet kap, megtalálja a megszokott arcokat és árukat.

Most kezdődik a munka, de illik a végéről is beszélni. A szerződés szerint a munkaterület átadásától számított 11 hónap alatt készül el a kivitelező, ami jövő év május végét feltételezi. Addig el kell viselnünk a kevésbé komfortos körülményeket.

Az új piaccsarnok látványterve:

1921_2p_piac_3_has_rendering_50x100

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.