Humanitárius segély keretében aggregátort küldünk Técsőnek

Humanitárius segély keretében aggregátort küldünk Técsőnek
2023.03.17.

Rendkívüli, nyílt ülést tartott a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 16-án, csütörtökön délután. A képviselők három napirendi pontot tárgyaltak meg és fogadtak el.

A képviselő-testület rendkívüli nyílt ülésén a 15 képviselőből 13 jelent meg (Bódis Béla és Szatmári Anikó hiányzott), így a tanácskozás határozatképes volt, s megkezdhette munkáját. A megjelent képviselők elfogadták, hogy a meghívóban szereplő három előterjesztést tárgyalják meg.

Elsőnek a „Lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatására” című felhívásra történő pályázat benyújtásáról döntöttek. Ennek kapcsán Hegyi István irodavezető tájékoztatta a képviselőket arról, hogy a tavalyi pályázaton 68,8 millió forintot igényelt és 6,7 millió forintot kapott a város. Idén 48 400 000 Ft. a pályázati igény, s amennyit ebből Jászberény megkap, azt 3 napon belül átutalja a szolgáltatást biztosító TRV Zrt. számlájára. A pályázat benyújtási határideje 2023. március 20. A miniszteri döntés meghozatalának határideje: 2023. május 24., s a támogatás összegét legkésőbb 2023. december 31-ig kell felhasználni.

A pályázat benyújtását az előterjesztésben szereplő formában egyhangúlag támogatta a 13 szavazó képviselő.

A második napirendi pont egy döntéssorozat végét jelentette. Amint azt Budai Lóránt polgármester elmondta, folyamatosan egyeztettek arról técsői testvérvárosunk polgármesterével, hogy milyen támogatásra van leginkább szüksége a háborús időszakban Técsőnek. Az időnkét akadozó áramellátás sok problémát okozhat, így egy FG Wilson Pl 10-3 CALG típusú aggregátor ajándékozásáról kellett a testületi tagoknak voksolni.

Egy korábbi döntésében a testület 9,5 millió forintot különített el erre a célra, s a beszerzési eljárás végére kiderült, hogy a MÁVIPROD Magyarország Kft. lett a nyertes ajánlattevő (bruttó 8.636.000.- Ft), s a cég 2023. február 24. napján leszállított Jászberénybe a berendezést.

Az aggregátor humanitárius segélyként történő ajándékozását mind a 13, az ülésen jelenlévő képviselő támogatta.

A rendkívüli nyílt ülés utolsó napirendi pontja alapítványok támogatásáról szólt. Bethlendy Béla, a Humán, Közrendi és Vallásügyi Bizottság elnöke ismertette a bizottság javaslatát:

- a Jász Múzeumért Alapítványnak 300 000 forintos támogatást javasoltak a Hatvan-Szolnok Vasútvonal 150. évfordulója alkalmából kiadott könyv támogatására,

- a Talentum Alapítvány számára Diákolimpia Országos Döntőjében való részvétel költségeihez 200 000 forintos támogatás odaítélését kérték.

A testület egyhangúlag fogadta el a bizottság által javasolt támogatási összegeket.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.