Hat alkotó alkotásai

Hat alkotó alkotásai
2023.04.05.

Hexa, annak a képzőművészeti kiállításnak a címe, melyet március 30-án, délután nyitottak meg a Főnix Műhelyház kiállítótermében.

A tárlaton, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, Sepsiszentgyörgyi Képzőművészeti Tanszék tanárainak alkotásai láthatók, festmények, szobrok, fényképeken megörökített kreációk. A másfél éve megalakult erdélyi képzési helyszín hat oktatója, különböző alkotói felfogású szuverén művészek, akiket barátság, szakmai elhivatottság és egy kialakuló szellemi műhely kibontakozásának akarata fog össze, mutatkoznak be ez alkalommal. Hárman, Berze Imre, Péter Alpár és Madaras Péter szobrászművészek, Gagyi Botond, Szécsi János, Ütő Gusztáv, festészettel foglalkozó alkotó, közülük négyen voltak jelen a Főnixben.

Az eseményt Szaniszló Richárd vibrafonművész, különleges hangszerén előadott zenei produkciója vezette fel. Ezt követően, Verebes György, Munkácsy-díjas képzőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője zsigerből jövő, személyes benyomásait mondta el a művekről, művészekről és sokmindenre kitérő reflexióival nyitotta meg a kiállítást. Az érdeklődő látogatóknak Verebes György azt ajánlotta, egyedül jöjjenek el a kiállítótérbe, csendbe mélyedjenek el a művekben, mert az alkotások ezt szolgálják, és hagyják, hogy meglepő felismerések nyíljanak meg bennük, amivel korábban nem találkoztak.

Keretes szerkezetként, vibrafon zene zárta az megnyitóeseményt, a kiállított művek inspirálta egyedülálló improvizáció hangjaival.

A kiállítás április 28-ig látogatható, díjtalanul, bejelentkezés szükséges a 20/384-2220 telefonszámon.

dsc_0169dsc_0168dsc_0171

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.