Harsonák hangja

Harsonák hangja
2023.11.09.

Folytatódik a # zeneóra sorozat ebben a tanévben is! A filharmónia első hangversenyét, az általános és középiskolás hallgatóságnak, november 8-án tartották, az Ifjúsági Házban.

A tekintélyes létszámban érkező, ifjúsági hangverseny bérletes diákoknak, három egymást követő fellépésen mutatta be műsorát a Four Bones harsonakvartett, "Zengjenek a harsonák a világ körül... Négy harsonával a föld országai között" címmel.

A zenei élet palettáján ritkán találkozhat a közönség olyan különleges és egyedi zenei élménnyel, amikor egyazon hangszerek, esetünkben négy harsona, szólalnak meg. Ez a rézfúvós szerethető, hiszen lehet lágy, ugyanakkor dübörgő hangszer, éppen ezért számtalan lehetőség rejlik benne, melyeket a zenészek maximálisan kihasználtak és stílusokon keresztül kalandoztak a közönség örömére. A dallamokba alkalmanként, latinos hangzást segítő ütőhangszerek is bekapcsolódtak. Könnyed melódiák, népszerű művek szólaltak meg, elkalauzolták a hallgatóságot a folk, a jazz és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába, ahol mindenki megtalálhatta a számára kedves dallamot. Az előadás folyamába bevonták itt-ott a gyerekeket, akik közreműködő hangadói lettek egy-egy darabnak. A műsorok végén, lelkes taps volt a művészek jutalma.

 

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.