Hagyomány teremtő alkalom

Hagyomány teremtő alkalom
2023.03.13.

„Jászsági Ifjú Tehetségek” címmel nyílt kiállítás sorozat, a Csányi Alapítvány Jászsági Közöségi Házának Déryné 6 Galériájában, március 8-án délután.

A hagyomány teremtő szándékkal indított kezdeményezés első bemutatkozói, a Lehel Vezér Gimnázium diákjai, fiatal tehetségei voltak.

Az szépszámmal egybegyűlteket, dr. Radoszáv Miklós, a Csányi Alapítvány operatív igazgatója és Antics István, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója köszöntötte.

Simon Eszter, az LVG végzős diákja, énekével közreműködött és egy csokorra való dalt hallhatott tőle a közönség. A kiállítást, a tervezet szerint, Velkeiné Pócz Ilona művésztanár nyitotta volna meg, de betegség miatt ezt nem tehette, üzenetét Nagy Ildikó, a Csányi Alapítvány mentora olvasta föl.

A kiállítóterem falain látható különböző technikával készült képeken, csak alkotóik neve szerepelt, címeket a közönség javasolhatott, szemlélődése alatt születő intuíciói alapján az ifjú művészeknek, akik feljegyezték azokat. Így az is kiderülhetett, ki mit lát egy-egy alkotásban, és az hasonlatos e a művész elképzelésével, gondolatainak képi megfogalmazásával, valamint mindezek megvitatására is alkalmat adott a jó hangulatú megnyitó esemény.

Az képzőművészeti alkotások a hónap végéig tekinthetők meg, nyitvatartási időben vagy bejelentkezés alapján.

 

2525

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.