Gy. Riba alkotás A hónap műtárgya

Gy. Riba alkotás A hónap műtárgya
2023.07.08.

A Szikra Galéria kávézójában, A hónap műtárgya képzőművészeti sorozat bemutatóján, július 5-én, Gy. Riba János kék korszakában készült alkotás, az Aratók című képet ismerhették meg az egybegyűltek.

Muzsika vezette fel az eseményt, a Palotásy János Zeneiskola igazgatója, dr. Réz Lóránt zongorán, Varga Norbert trombitán közreműködött, közös zenei játékuk megalapozta az este hangulatát.

A szépszámmal összegyűlt közönségnek, a festő lánya, Maleticsné dr. Riba Magdolna, ez alkalommal édesapját mint embert mutatta be, beleszőve mondandójába az alkotó művész munkásságának mozzanatait is, majd a kiválasztott festményről osztotta meg gondolatait. Gy. Riba János, 1937-ban telepedett le Jászberényben, és rövidesen a Jászság ismert és elismert festője lett. Egyéni, kiforrott stílusával hitelesen örökítette meg a jászsági táj színeit és életét. Életképein, zsánerképein, tájképein, csendéletein, sajátos technikájú tusrajzain kívül portréival is nagy népszerűségre tett szert.

A Riba család leszármazottjainak népes társasága tisztelte meg az előadást, akik az érdeklődő közönséggel együtt, az állandó kiállítás anyagát, közte számos Gy. Riba képet, tekintettek meg zárásképpen.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.