Fotókon megörökített pillanatok a Jászságból

Fotókon megörökített pillanatok a Jászságból
2024.05.23.

"Egy fotó többet ér ezer szónál”

A Jászok Egyesülete és a Jászapátiak Baráti Egyesülete második alkalommal hirdette meg fotópályázatát “Egy fotó többet ér ezer szónál” címmel, melyre a Jászság természeti - , épített - , és kulturális értékeit bemutató fényképeket vártak a szervezők. A fiatalok bevonására, a művészi képalkotás ösztönzésére, külön junior kategóriát létesítettek „Az én Jászságom” elnevezéssel. A felhívásra 290 alkotás érkezett, valamennyit szakmai zsűri értékelte és választotta ki a kategóriák legjobbnak ítélt képeit. Döntéseik eredménye már megjelent a médiákban, az ünnepélyes díjátadónak pedig, május 21-én délután, a jászberényi Városháza dísztermében adták meg a módját.

Az eseményen, melyre minden pályázót meghívtak, dr. Dobos László, A Jászok Egyesületének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta: a fotós megmérettetés az elmúlt évben is nagy siker volt, de az idei esztendő a tavalyin túltett, a beérkező anyagok mennyisége és minősége terén.

Baráth Károly aranykoszorús fényképész mester, a szakmai zsűri tagja, beszélt értékelésében a fotós feladatáról, akinek meg kell látni a szépet, megörökíteni a pillanatot és megmutatni azt másoknak. A pályázatra munkákat beküldök mind ezt tették, a zsűri pedig egyöntetű döntései alapján hozta meg határozatait a helyezettekről.

A díjazottaknak, az elismerő okleveleket, ajándék utalványokat és pénzjutalmakat, dr. Dobos László, A Jászok Egyesületének elnöke és Illés Anita, Jászapátiak Baráti Egyesületének alelnök adta át.

A nagyközönség 2023-ban az képalkotók felvételeit a Jász Világtalálkozó hétvégéjén láthatta, 2024 év során, a Zagyvaparti Sétány szabadtéri bemutató tárlóira kerül, egy az elmúlt két pályázat anyagából válogatott gyűjtemény, amit Bugyi László Guriga fotográfus állít össze.

duka

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.