Fotók kiállítása a Zagyva sétányon

Fotók kiállítása a Zagyva sétányon
2024.06.19.

Díjnyertes fényképekből összeállított kiállítást nézhetnek meg az arra járók a Zagyva sétányon, amit június 17-én délután nyitottak meg.

Ennek a kiállításnak története van. A Jászok Egyesülete és a Jászapátiak Baráti Egyesülete „Egy fotó többet ér ezer szónál!” címmel jászsági fotópályázatot hirdetett, az elmúlt és az idei esztendőben is. A szervezők a Jászság természeti, épített és kulturális értékei és külön junior kategóriában „Az én Jászságom” témakörökben várták az alkotásokat. Mindkét évben népszerű volt a képalkotó pályázat, rengeteg fotót érkezett, amit aztán szakértő zsűri értékelt és díjazta az adott tematikák legjobb felvételeit. A remek fényképeket viszont csak korlátozottan voltak elérhetők, igaz az online térben rá lehetett lelni, de az mégsem olyan, mint tárgyiasult megjelenés. Tavaly a Jász Világtalálkozó hétvégéjén kiállításra kerültek az akkori munkák és szervezők már akkor gondolkodtak hol lehetne hosszabb időre közszemlére tenni a fotókat. Aztán egyszer csak megtalálták a mindenki által elérhető szabadtéri helyszínt, a Zagyva sétányt és bemutató felületeknek az ottani paravánokat. A fotó pályázatokat is gondozó, illetve eme tárlat létrejöttén, Bugyi László Guriga Jászságért Díjas fotográfus bábáskodott. A megnyitó eseményen Budai Lóránt polgármester ajánlotta a közösség figyelmébe a 17 díjazott képalkotó közel harminc fotográfiáját, amelyeket ezt követően közösen tekintettek meg a jelenlévők.

Városi sétáik alkalmával ejtsék útjukba a Zagyva sétány mellett található szabadtéri kiállító terét és szemléljék meg az egyedi fényképfelvételeket.

duka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.