Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel - KSH

Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel - KSH
2023.02.16.

A KSH az Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétele (EJÉF, korábban HKÉF) keretében évről évre adatokat gyűjt a háztartások jövedelemi viszonyairól, életkörülményeiről, illetve egyéb jellemzőiről.

Az adatfelvételt az Európai Unió valamennyi országában végrehajtják, egyrészt ugyanis ezek az adatok képezik az alapját az Európai Unió harmonizált, jövedelmekre és életkörülményekre vonatkozó statisztikáinak (EU-SILC), másrészt részletes információkat szolgáltatnak a háztartások életszínvonaláról. A felmérés adatai nélkülözhetetlenek a családokat, a munkavállalókat, a nyugdíjasokat és az egész lakosságot érintő fontos gazdasági döntések előkészítéséhez, valamint segítségükkel megismerhetjük a lakosság lakásjellemzőit, általános életkörülményeit.

A válaszadás önkéntes. Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. számú rendeletének (általános adatvédelmi rendelet – GDPR) előírásait maradéktalanul betartjuk. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

Azok a háztartások válaszolhatnak a kérdőívre, amelyek bekerültek a KSH által véletlenszerűen kiválasztott mintába. Ezeknek a háztartásoknak postai úton felkérőlevelet kézbesítünk.

Kérdéseit szívesen megválaszoljuk az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: lakinfo@ksh.hu
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 200 766 (3-as almenü)
06 30 273 4122 (SMS, Viber)
Hívható hétfő–csütörtök: 8:00–16:30; péntek: 8:00–14:00

EURÓPAI JÖVEDELMI ÉS ÉLETKÖRÜLMÉNY ADATFELVÉTEL

BŐVEBB INFOMÁCIÓ ITT OLVASHATÓ: https://www.ksh.hu/eletmod_vegrehajtas

ejea_plakat_2023_03_page 0001

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.