Érdeklődés hiányában elmaradt…

Érdeklődés hiányában elmaradt…
2022.05.28.

A címben jelzett megállapítást általában akkor használjuk, ha egy esemény, egy rendezvény elmarad, mert igazán senki sem kíváncsi rá. Egy rendkívüli önkormányzati ülés esetében talán furcsa ezt állítani, hiszen valószínű, nem a téma érdektelen, amit meg kellene tárgyalni, hanem valami más lehet a háttérben.

A Jászberény Városi Önkormányzat májusi soros ülésén a többség nem fogadta el a 2021. évi zárszámadást (a Fidesz frakció tartózkodott, dr. Gedei József nemmel szavazott, Dobrán Gyula nem szavazott), s ebből adódóan a következő héten rendkívüli ülésen kellett (volna) visszatérni az ezzel kapcsolatos előterjesztés megvitatására.  Ha ugyanis május 31-ig nem fogadják el az előző évi zárszámadást, úgy a városnak járó állami támogatások felfüggesztésre kerülnek.

Igazán nagy meglepetést nem okozott, hogy a rendkívüli ülésen csak hatan jelentek meg (a Közösen Jászberényért Egyesület tagjai), míg azok, akik korábban nem szavazták meg a zárszámadást, távol maradtak a tanácskozásról. Mert voltak ennek előjelei már a Facebookon is, ahol egyik és másik oldal is kifejtette álláspontját a zárszámadás kapcsán, s azok bizony meglehetősen eltértek egymástól. Akár azt is mondhatnám, hogy antagonisztikus az ellentét – nem csak a zárszámadás, de számos már kérdésben is – a városvezetés és a Fidesz frakció között.

Az is hírlett, hogy a Fidesz frakció egy másik rendkívüli ülésen kívánja újra napirendre tűzni a zárszámadás kérdését, amelyre néhány napjuk még van. A legvalószínűbb időpont május 30., hétfő lehet, ami még a korábban jelzett határidőn belül van és nem jár állami szankcióval.

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.