Dixie-Varázs

Dixie-Varázs
2024.03.05.

Ezzel a címmel adott hangversenyt, március 4-én délelőtt, az Ifjúsági Házban a Debrecen Dixieland Jazz Band. Az együttes a Filharmónia Magyarország által általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett #zeneóra programsorozat keretében érkezett városunkba.

A hangversenyek elején dr. Kissné Kohári Erzsébet jászberényi koordinátor köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat.

A debreceni együttes már a rendhagyó módon történő színpadra lépésével lázba hozta a fiatalokat: az élvezetes muzsikára elkezdtek ütemre mozogni a kezek és a lábak. A jó hangulat a koncertek végéig kitartott. Köszönhető volt ez a nagyszerű muzsikusoknak, a jól összeállított műsornak, és a profi, de ugyanakkor nagyon élvezetes műsorvezetésnek. Kovács János (trombita, ének, művészeti vezető) történelmi és zenei magyarázatainak segítségével közelebbről is megismerhettük New Orleans-t, a dzsessz őshazáját. Az együttes a rendhagyó ének-zene óra keretében ide, a dzsessz világába vezette be interaktív módon a gyerekeket, akik hol a ritmusszekciót erősítették, hol énekléssel kapcsolódtak be a közös muzsikálásba. A vidám pillanatoknak köszönhetően gyorsan véget ért a koncert.

A Debrecen Dixieland Jazz Band Dixie-Varázs című műsorával valóban elvarázsolta közönségét. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a tanév legélvezetesebb filharmóniai hangversenyét hallhattuk.

Kiss Henrietta

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.