Díjmentes segítség pénzügyi témájú kérdésekben - 2023. 10. 16. hétfő

Díjmentes segítség pénzügyi témájú kérdésekben - 2023. 10. 16. hétfő
2023.10.15.

Pénzügyi témájú kérdéseik esetén, díjmentes segítséget kérhetnek a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat szakértőitől soros kitelepülésük alkalmával október 16-án hétfőn 8 órától.

Az internet, az okoseszközök sok szempontból megkönnyítik a mindennapjainkat, de a digitalizáció térnyerésével a csalók eszköztára is egyre bővül. Hogyan védekezhetünk a támadások ellen? 

Fogadjuk meg a szakértők hasznos tanácsait!

• Pénzösszeg fogadásához a nevünkön, számlaszámunkon (most már lehet e-mail cím, telefonszám is) kívül másra nincs szükség, ha valakinek ez nem elég, akkor azonnal szakítsuk meg vele a kapcsolatot!
• Soha ne adjuk ki telefonon internetbanki azonosítóinkat, fizetéshez szükséges bankkártyaadatainkat!
• Más kérésére semmilyen alkalmazást, programot ne telepítsünk a számítógépre vagy mobiltelefonra, még akkor sem, ha azt a bank nevében kérik!
• Nincs közös banki ügyfélszolgálat – csalóval van dolgunk, ha azt állítja, hogy átkapcsol másik bankhoz!
• Kérjünk keresztazonosítást, amelynek során a feltett kérdésekre a válaszok egy részét az intézmény ügyintézője adja meg, a válaszok másik részét pedig az ügyfél!
• Ha egy gyanús, sürgető hívás hitelességében bizonytalanok vagyunk, szakítsuk meg, és hívjuk fel mi a bankunkat vagy szolgáltatónkat az ismert kapcsolattartási telefonszámon!
• Piactéren soha ne fizessünk, ha mi vagyunk az eladók!
• Online vásárlás esetén lehetőleg kizárólag az erre létesített, feltöltött virtuális kártyát (webkártya) használjunk. Ezen csak alacsony összeget tartsunk, illetve minden esetben mérlegeljük az előrefizetés kockázatát, legyen gyanús, ha utánvétre nincs lehetőség!
• Kérjünk értesítést a bankunktól a számlánkat vagy kártyánkat érintő műveletekről, pénzmozgásokról, továbbá állítsunk be limiteket, regionális és online korlátozást bankkártyáinkra!
• Mindig nézzünk utána, ellenőrizzük az adott oldalt, mielőtt vásárolnánk, nem valószínű, hogy mi leszünk az elsők, akit megpróbálnak átverni, és ennek általában nyoma van az Interneten. 
• Gyanakodjunk a kereső által megadott „szponzorált” találtatokra (jellemzően ezek jelennek meg elsőként a keresések között). Ha tudjuk az adott bank/szolgáltató Internetes címét, akkor saját magunk gépeljük azt be.
• Ne klikkeljünk meggondolatlanul üzenetekben érkező linkekre, csatolmányokra! A „túl szép, hogy igaz legyen” befektetési ajánlatokra ne kattintsunk rá, a megtakarítások kezelését bízzuk olyan szolgáltatóra, amely közismert, és rendelkezik a szükséges MNB-engedélyekkel! Mindez igaz a termékekre is: ha valamit nagyon olcsón árulnak, akkor feltehetően csalással van dolgunk.

JÖJJÖN EL HOZZÁNK SZEMÉLYESEN! 

október 16-án, hétfőn  8 és 14 óra között

Jászberényben a Réz utca 1 - 3. szám alatt.

1016 page0001

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.