Búcsú és könyvbemutató a Hajtai kápolnában

Búcsú és könyvbemutató a Hajtai kápolnában
2022.08.23.

Ebben az esztendőben is, a Hajta településrész, Szent Istvánról elnevezett kápolnájában ünnepi szentmisét és búcsút tartottak, augusztus 20-án, a magyar állam alapítására emlékezve.

Helybéliek, elszármazottak, családi szálakkal ide tartozók sokasága érkezett, a közösséget összetartó liturgiára. Az eseményen a Hajta tanyavilágához kötődő, Varga József Kamill ferences szerzetes celebrálta a szertartást. Az új kenyér megáldása és felszentelése után, a résztvevők a hagyományos körmenetben járták körül az 1919-ben épült kiskápolnát.

A búcsú eseményét követően, Jászsági népdalcsokorral szórakoztatták az egybegyűlteket, melyet a Kossuth Népdalkör Citerazenekara adott elő. A vidám muzsikálásban Varga Kamill testvér is részt vett, citerajátékával.

A zenei átvezetés után, egy különlegesen egyedi kötet bemutatója volt soron, melyet az elmúlt esztendőkben, szorgos munkával, sok jelenlegi és volt hajtai, írt, szerkesztett, és fotózott. A Jászberény – Hajtapuszta című könyv létrehozása, összeállítása Varga Kamill, Varga Zsolt és Varga – Kókai Andrea szerzők áldozatos tevékenységét dicséri. A könyvel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a hallgatósággal, Patakiné Kocza Anita, a Jászkerület munkatársa, a Hajta Teljesítménytúráknak sok éven át szervezője, aki személyes élményeivel színesítve ajánlotta megismerésre és olvasásra a kiadványt.

A Hajta településrész jeles eseménye baráti fogadással és a kötet dedikálásával záródott.

dsc_0367dsc_0372dsc_0382

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.