Befejeződött a kőhíd felújítása

Befejeződött a kőhíd felújítása
2024.05.08.

Műszaki átadás-átvételt tartottak május 8-án, szerdán délelőtt a kőhídnál, melynek felújítása befejeződött.

A helyszíni bejárás során Bató Andrea, a PHV Városgazdálkodási Osztályának vezetője ismertette a felújítási beruházás menetét.

– A város 2024. évi költségvetése tartalmaz egy keretet a kőhíd és a fahíd felújítására. Ennek keretében áprilisban beszerzési eljárást folytattunk le a kőhíd felújítására. Az eljárás eredményeként a Baktató Kft. tette a legkedvezőbb ajánlatot. A városgazdálkodási bizottság döntése alapján a szerződést meg is közöttük a céggel és ők április közepén meg is kezdték a munkálatokat. A kőhíd felújítása tartalmazta a gyalogjárda burkolatának teljeskörű cseréjét, illetve a kőhíd falán korábban elhelyezett világítólámpák javítását és helyreállítását. Továbbá a híd alatti ivóvízvezeték védőcsövezését is meg kellett újítani. A kivitelezés bruttó értéke 4,8 millió forint volt. A kivitelező április végén készre jelentette a munkát, s így a mai napon megtarthatjuk a műszaki átadás-átvételt – mondta Bató Andrea.

A műszaki átadás-átvételen, a felújítás bejárásán ott volt Budai Lóránt polgármester és Balogh Béla alpolgármester is.

– Fontos elmodani ebben az esetben is, hogy koncepcióban gondolkodunk. Az elmúlt időszakban számtalan hidat felújítottunk, akár a Szent Imre herceg úti, vagy a Szent István körúti hidat is említhetem. A kőhíd felújítását 2006-ben kezdtük el, ami akkor 6 millió forintba került, s most folytattuk ezt a munkát. Vannak még terveink, például a fahíd felújítása is meg fog majd történni. Ez is bizonyítja, hogy hosszú távon gondolkozunk, s most a koncepciónk egyik fontos állomása valósult meg – mondta a felújítás kapcsán Budai Lóránt.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.