Az időseket köszöntötték

Az időseket köszöntötték
2023.10.03.

Idősek Napja - október 1.

„Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert fáradságos életükkel kiérdemelték, nem is abból az előrelátásból, hogy egyszer mindenki megöregszik, hanem mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb. Az öreg ember óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt. Akkoriban az öreg nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték, nem azt nézték milyen múlandó a teste, hanem, hogy ki lakik benne!” E bölcs sorokat Müller Péter vetette papírra.

Korunkban, az ENSZ Közgyűlése, 32 esztendeje nyilvánította október elsejét, az Idősek Világnapjává. A tisztelet, a megbecsülés kifejezése ez az esemény, és célja, hogy az időseket köszöntve elismerést nyújtson mindazért, amit tevékeny életük során a társadalomért tettek.

Az Idősek Világnapja alkalmából, október 2-án, hétfőn délután, Jászberény önkormányzata, köszöntő ünnepségre várta a város idős korú lakosságát. Az eseménynek helyet adó Ifjúsági Ház széksorait megtöltötték az éltesebb korú hölgyek és urak, akiknek egy – egy cserép virággal is kedveskedtek a szervezők. Budai Lóránt polgármester köszöntőjét követően, operettslágerek és egykor népszerű táncdalok színes egyvelege szólalt meg, Haberle Erika és Juhász László énekművészek előadásában. A jól ismert dallamok remek hangulatot teremtettek, a közönség együtt énekelt a fellépőkkel és lelkesen tapsolt a műsorszámok végén.

„Muszáj megöregedni, ahhoz, hogy sokáig éljünk” - mondta kedélyesen, távozóban egy öregúr.

És milyen igaza van…!

 

 

 

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.