Állatok a képzelet világából

Állatok a képzelet világából
2024.03.12.

A Jászberényi Állat- és Növénykert még az elmúlt esztendő végén hirdetett rajzpályázatot, Álmodj állatkerti varázslényt címmel.

A felhívásra, az óvodás, általános- és középiskolás korcsoportokból összesen hétszáz kreáció érkezett, melyek az ábrázolási technikák sokszínűségével készültek és valamennyi mellé egy kis történet, mese is került az alkotásokon szereplő képzeletbeli lényekről.

A pályaművekből kiállítás nyílt az állatkert Ökoturisztikai Látogatóközpontjában, ahol a paravánokon látható színes alkotások díszitették a  teret és ezt az alkalmat megragadva, az eredményhirdetést és díjátadást is megtartották, március 10-én délelőtt. A korcsoportok díjazottjait oklevéllel és könyvekkel jutalmazták a szervezők, illetve felállítottak egy külön kategóriát, fogyatékkal élő gyerekeknek is. Tőlük számos mű érkezett, ezt a szorgalmat az állatkert valamennyijüknek, különleges ajándék küldésével köszöni meg,  a nálunk élő állatok talp/mancslenyomataiból készített eredeti, képkeretbe foglalt festményekkel.

Az eseményben érintettek és az érdeklődők, megismerkedhetett többek között a Tűzvilág és a Kunikornis bolygó csodalényeivel, a Vattacukor Sünivel, a Rókánnyal vagy éppen a Varázs Szárnyaspókkal, a gombakalapos békákkal, no  meg az ékkő szarvasokkal Mindezeket láthatja  a továbbiakban a látogatók sokasága is az Állatkert nyitvatartási idejében március 21-ig.

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.