Adventi ablakok

Adventi ablakok
2023.12.06.

A feldíszített, számmal ellátott ablakok, december 1-től szentestéig nyílnak meg, szerte a városban.

Közösségi kezdeményezés indította, a Dream Team civil összefogás szervezésében, múlt évben a mozgalmat, amikor adventi naptárrá változnak házak ablakai. Ezekből aztán, nap nap után kivilágítanak egyet, az eseményre összesereglőket pedig a háziak, forralt borral süteménnyel vendégelik meg. A feldíszített, számmal ellátott ablakok, december 1-től szentestéig nyílnak meg, ebben az esztendőben is, szerte a városban.

Az Adventi ablakok sorát, ezzel már hagyományt teremtve, a Városháza kezdte, télelő havának első napján, itt fénylett fel az egyes számmal jelzett ablak. A hivatal dolgozói forralt borral, teával, mézes süteménnyel várták az alkalomra ellátogatókat. Kispál Berta, az LVG remek hangú diákja, egy karácsonyi dalt énekelt, majd, mint házigazda, Budai Lóránt polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, akik vidám beszélgetéssel, borozgatással kellemesen töltötték az időt egymás társaságában.

A naponta megnyíló Adventi ablakok helyszíneit, a Jászkürt Újságban olvashatják, vagy megtalálják Jászberény város honlapjának (jaszbereny.hu) Aktuális mappájában.

DG

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.