Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapja
2022.12.07.

Az idei Advent második vasárnapján, december 4-én meggyújtottak a koszorún a második gyertyát is, melynek színe lila és a reményt szimbolizálja. Azt a reményt, amit Úr ébresztett a zsidóságban, hogy eljön a Messiás, aki közülük való lesz.

Városunk főterén felállított Adventi színpad előtt sokan várták a gyertya gyújtás pillanatát, melyet ünnepli szónoklatát követően Mező Istvánné református lelkipásztor villantott fel. Ezt követően a Csalogány Musical Stúdió dalos műsorát láthatták az adventi sokadalomba a kilátogatók. Még a Mikulás is arra járt és zsákjából édességgel jutalmazta a neki verselő apróságokat.

Mindeközben a Ferences Templomban, a 160 éves Palotásy János Vegyeskar Karácsonyi Hangversenyén, a közelgő ünnephez kapcsolódó dallamok hangzottak fel. A kórus karénekét Farkasné Szőke Tünde kísérté zongorán és Ecsedi Péter karnagy vezényelt.

A roomLi előtt, az Adventi Színpadon szintén ünnepi melódiák szóltak, népszerű, közismert zeneszámok swing ritmusban tálalva, a Cool & Christmas Swing formáció előadásában.

Az este kulturális programjainak sorát, Ünnepi pódium zárta a Lehel Film – Színházban, ahol Rákász Gergely orgonaművész, Karácsonyi Meditációk című műsorára kíváncsiak, megtöltötték a nézőtéret.

Bensőséges, meghitt, meditatív orgona koncert szólt, amely ebben a zajos és nyomasztó világban gyertyafény igyekezett lenni, amely az ünnep felé vezet.

 

 

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.