A vízelvezetés került legtöbbször szóba

A vízelvezetés került legtöbbször szóba
2023.12.06.

Önkormányzati körzetbejárást tartottak a 9. választókerület egy részén, december 4-én hétfőn, amit lakossági fórum követett.

A körzet képviselője Pető Béla, a Suba utca, Álmos utcába való becsatlakozása melletti játszóteret hirdette meg, a bejárás gyülekező és kezdő pontjának. Az eseményen a teljes városvezetés, a jegyző, képviselők a testületből, valamint a hivatal és a városüzemeltető cég szakemberei mellett, néhányan a környéken lakókból is megjelentek. A bejárás útvonala áthaladt az úgynevezett Suba-öböl településrész utcáin, melyek csapadékvíz elvezetési problémáira megoldást jelentő beruházás, az esztendő elején készült el.

Az Ifjúsági Közösségi Színtér helyiségében tartott lakossági fórumon, többen érkeztek az Váltó utca, Ipartelep utca és az ezeket összekötő utcák valamelyikéből, kifogásolva a vízelvezetés megoldatlanságát, az útburkolatokat tarkító kátyúk sokaságát. Kritika érkezett, a szóban forgó környékre elképzelt, csapadékvíz elvezető beruházás műszaki tartalmának tervezett megvalósítására. Viszont együttműködésüket ajánlották az ott lakók, az önkormányzat fele, bármilyen jobbító, javító szándékú tevékenység segítésében. Szóba került, többek között, a Kossuth utca kapcsán, egy hiányzó buszmegálló visszaállítása, sebeségmerő rendszer, illetve térfigyelő kamera telepítése. A négysávos út külső sávjában, a megállni tilos táblák ellenére, az ott parkoló, biztonságos közlekedést nehezítő gépjárművek sora. Javaslat érkezett a Vörösmarty utca egyirányúsítására, közlekedéstechnikai okokból, és további több, kisebb, problémásnak ítélt dolog megoldására hívták fel a figyelmet, a körzet fórumon résztvevő lakosai. A kéréseket, ajánlásokat meghallgató döntéshozók, ígéretet tettek a felvetések, indítványok áttanulmányozására és azok mielőbbi megoldását próbálják elősegíteni.

DG

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.