A szeretet is része volt a terítéknek

A szeretet is része volt a terítéknek
2023.12.31.

Legyen vendégünk egy tál ételre! - szólt az invitálás, A Szeretet Ebédje rendezvény híreléseiben. Hagyománya van már ennek, az adventi időszak utolsó hétvégéjén, évről – évre megtartott közösségi eseménynek, ami most, december 23-ára került.

A jótékony felajánlás elindítója, Szántai Attila és családja mellé, az elmúlt években csatlakozott hozzájárulásaival Tugyi Róbert és családja, valamint Kövér Tamás és családja, illetve, illő megemlíteni azt a sok segítőt, akik az előkészítésben, lebonyolításban vállalnak szerepet. Ebben az esztendőben a Lehel Vezér Gimnázium udvarán állították fel a sátrakat, az alkalomra érkezőket és később az ékezőket, hangulatos élő zenével és énekkel, Győri Tamás és Banya Csaba szórakoztatta. Az egybegyűltek, karácsonyi pásztorjátékot láthattak a Szentkúti Plébánia fiataljainak előadásában, majd az ebéd idejének elérkeztével, annak kiszolgálása is elkezdődött. Rizseshús, bejgli és déli gyümölcs volt a szeretet ebéd menüje, négyszáz adagban, melynek osztásában, az adományozók mellett, helyi vállalkozások és intézmények vezetői is segédkeztek.

A karácsony üzenete, annak lényege kétezer év óta változatlan, örök érvényű és mindig időszerű. Életünk körülményei, a természet, a társadalom és ebben mi magunk is állandóan változunk. Ezért, a legszentebb ünnepet, minden évben másképp éljük meg, és mindig mást és mást fogadunk be jelentéséből, illetve élünk át hangsúlyozottabban. Igaz szeretet nem érzi a munkát, és ezzel így voltak mindazon jótékony lelkek, akik, A Szeretet Ebédjén tüsténkedtek.

DG

 

 

 

 

 

+6

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.