A remény gyertyája világít

A remény gyertyája világít
2023.12.13.

Advent második vasárnapja, ebben az esztendőben december 10-én érkezett el, a város adventi koszorúján, a koraesti programok kezdetén, a remény lángja lobbant fel.

Isten zsidó népnek tett ígéretét, hogy közülük származik majd a Megváltó, szimbolizálja az adventi koszorú második gyertyája és erre az örömteli reményre utal.

Városunk központja, fő tere, így advent idején, családi, baráti és közösségi összejövetelek helyszínévé lényegül át, ezekre a hetekre. Amire az emberi kapcsolatok terén, a dolgos hétköznapokon, év közben, csak kevés lehetőség adódott és idő sem nagyon került rá, azt sokan, éppen az adventi vasárnapok alkalmával pótolják. Olyan hely lesz ilyenkor a Lehel Vezér tér, ahol jó együtt lenni, összetalálkozni másokkal, ahonnét zene szól, vidám nevetést hallani és a forralt bor illata lengedez.

A gyertya gyújtás ünnepi szónokaként, ez alkalommal nagytiszteletű Mező István református lelkész szolgált inspiráló gondolatokkal, majd lángot gyújtott a második adventi gyertyán. A ceremóniát követően, Ecsedi Péter énekművész előadásában, karácsonyi dallamokat hallhattak az egybegyűltek. A folytatásban, a gyerekeknek kedveskedtek a Fürkész óvoda pedagógusai és a Regélő Színjátszó kör tagjai, a Karácsonyi mese című színpadi darabbal. A Déryné Rendezvényház nagytermében, az Ünnepi Pódium programjaként, a Palotásy János Zeneiskola növendékei és oktatói léptek színre. „Kirje, kirje kisdedecske…” című karácsonyi hangversenyükön, számos fúvós, vonós és ütőhangszereken előadott zenedarabokkal bűvöltek el, népes közönségüket.

DG

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.