A művészet, mint terápia

A művészet, mint terápia
2023.03.13.

Jó negyed esztendő online térben tartott bemutatói után, újra megszokott helyén a Szikra Galéria kávézójába költözött vissza, A hónap műtárgya képzőművészeti sorozat, március 8-án.

 Az éppen a Nemzetközi Nőnapra esett időpontban egy hölgy, Kerekné Mihalik Judit, fiatal jászsági képzőművész mutatta be saját akril festményét és beszélt művészettel kapcsolatos jelenlegi tevékenységéről.

De minezek előtt, a Palotásy János Zeneiskola két trombitás fiú és zongorista lány növendéke, hangulatos zenei műsora vezette fel közönséget a művészet befogadására.

Ez alkalommal a művészet felhasználásának egy formáját, annak alkalmazását, a művészet terápiát mutatta be Kerekné Mihalik Judit, elbeszélve saját útját e segítő tevékenység megtalálásához, és alkalmazását önismeret fejlesztő pszichológiai eszközként. Bizonyos esetekben a gyógyulás feltételeként szereplő lelki mozgás elindítása érdekében a katarzisélmény keltése a cél a művészet eszközeivel, zenével, irodalommal rajzzal. Művészet terápiás foglalkozáson készült alkotásnál, az azzal kapcsolatos asszociációnak van jelentősége, mit látunk a képben és milyen érzéseket vált ki a szemlélőből. Ezt alapul véve, ezen alkalommal, nem a művész beszélt alkotásáról, hanem a közönség soraiban helyet foglalók mondták el számukra milyen jelentést hordoz, A hónap műtárgyának választott Álomlátó festmény.

 

Vissza
Jászberény A Jászság Fővárosa
Jászberény Városi Önkormányzat
Cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Postacím: 5101 Jászberény Pf.: 61.